Ford Mondeo 2013: te weinig vermogen na vervangen distributieriem

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Motorcode: JTBB, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 118

Hallo mijn distrubutieriem laten vervangen van mijn Ford mondeo 1.6 ecoboost 160pk 2013 door de garage.
Toen ik hem terug kreeg merkte ik dat hij minder vermogen had als voor heen en niet meer zo vlot optrekt, ook het verbruik was toegenomen. Hij gaf geen storingsmeldingen. Ben ermee terug gegaan en ze hebben het nagekeken. De moter bleek niet helemaal op tijd te staan. Dit hebben ze weer aangepast. Hij zou nu weer 100 % goed staan. Heb er weer een stuk mee gereden en de auto trok inderdaad weer goed op en had weer meer vermogen. Dacht dus dat het nu goed was. Ben er nu mee op vakantie met de caravan achter de auto. Merk dat hij niet zo goed rijd als het jaar ervoor met vakantie. Verbruik is wat hoger. Voorheen reed ik in duitsland de heling op met gemak met 100km de vrachtwachens voorbij. Kon vaak gewoon nog versnellen de heling op met terugschakelen. Nu merk ik dat de moter echt moet werken. en de snelheid terug loopt tot wel 70km. Ook al gehad dat heel even de koelvloeistof temperatuur op rood sprong. Hij is dus blijkbaar nog steeds niet goed. Krijg voor de rest geen stroringsmeldingen.

Kan iemand mij vertellen wat hier misschien is misgegaan/ foutgedaan. Zodat ik na de vakantie weer terug kan gaan naar de garage met een goed verhaal. Lees dat je diverse hulpstukken nodig hebt om deze te vervangen. Vraag me af of hij deze allemaal heeft gebruikt.

Alvast bedankt.
Mvg Rene

r.dewit

Geplaatst door r.dewit (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1635) PRO, 8 maanden geleden

Is lastig zo te beoordelen , qua temperatuur zal toch een grote belasting zijn geweest..
Andere zwaardere caravan ?

r.dewit (0), 8 maanden geleden

Nee dezelfde caravan . Heb deze al jaren weegt totaal 1200 kg.

Mansie (0), 8 maanden geleden

Is de waterpomp ook vervangen? Is het koelvloeistof niveau wel goed. Misschien zit er nog lucht in het systeem?

    Koelvloestof is goed zit geen lucht meer in. - r.dewit (0), 8 maanden geleden

r.dewit (0), 8 maanden geleden

Ben net terug van vakantie. Op de terugweg ging het nog veel slechter met het warme weer. Motor temp schoot heelvaak omhoog. Merk dat ik veel mjnder vermogen en kopel heb als andere jaren. Hoe kan er gecontroleerd worden dat de motor goed op tijd staat? Als ze de eerste keer niet de juiste hulpstukken gebruikt hebben.? Kan dat visueel om moet dan ook de kop van de motor eraf?
Hoor het graag.

harry4203 (450) PRO, 8 maanden geleden

Ik denk toch dat het raadzaam is dit bij een andere garage of in dit geval liefst dealer te laten controleren. Mocht ie echt niet goed staan kun je altijd nog contact opnemen met de garage die de riem heeft vervangen.

    Wil het liefst naruurlijk geen dubbele kosten maken. Is er iemand die ervaring heeft met dit type blok en vervangen distrubutie. - r.dewit (0), 8 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.