Ford Mondeo: Temperatuurproblemen

Bouwjaar: 1996

Laatst heb ik mijn thermostaat + de sensor onder in het thermostaathuis vervangen i.v.m. grote temperatuurschommelingen.
Wat direct opviel was dat de auto veel meer zelf bleef rijden, dus remde minder op de motor.
Twee weken lang heeft de temperatuurmeter netjes in het midden gestaan maar nu begint hij weer raar te doen. Soms blijft de meter een paar minuten heel laag hangen om vervolgens ineens omhoog te schieten. Vaak blijft de meter ook hoog staan; zo net tegen aan het punt dat de fan aan slaat en duikt hij weer voor een lange tijd ver omlaag.
Wat kan hiervan de oorzaak zijn?
Thermostaat na twee weken weer stuk?
Na het vervangen van de thermostaat heb ik de motor lang met het koelwater expansievat open laten draaien om de lucht eruit te laten.

goldtop

Geplaatst door goldtop (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

dupl-u-19852-5dd1492f81e02+goudvos (0), 18 jaar geleden

hoi werner
heb je de motor goed onlucht ,heb de fantilator ook getest dat die wel werkt die kun je testen door de stekker van de zensor af te halen en met een draadje door te lussenen dan kun je zie als die ook werkt werkt die dan druk je de stekker er weer op de sensor ,,,onluchten van het koelsysteem expantievat 1cm boven maxi vullen en even laten draaien en dan een stuk mee gaan rijden en onder weg even contoroleren op koelvloeistof niveau,maar met dop er op naartuurlijk want het koel systeem moet onder druk staan anders kun je hem niet onluchten,want dat is door de fabriekant is toe gepast om het systeem onderdruk te houden om het kook punt,zolaag mogelijk te houden,,,,,,,,,,je kun ook je koelsysteem laten testen op op lekkage bij de garage door dat je eventueel lekkekoppakking hebt

gr gerko

goldtop (0), 18 jaar geleden

Ik heb de procedure van ontluchten zoals je het zegt gevolgd.
Ook heb ik de stekker bovenop het thermostaathuis los gehad, de fan ging gelijk draaien. Ook slaat de fan altijd netjes aan als de meter op de "A" van NORMAL staat.
Als ik een lekke koppakking zou hebben had ik toch die temperatuursverschillen gelijk na het vervangen van de thermostaat moeten hebben?
Ook zakt het koelwaterpeil niet, dus ik vermoed geen lekkage.

dupl-u-19852-5dd1492f81e02+goudvos (0), 18 jaar geleden

hoi
als het peil niet zakt ,en de temperatuur blijft gelijk dan is dat goed.heb je ook de temperatuur sensor vervangen van de meter op het dashbord ,die kunnen ook wel een stuk gaan want dan gaat de meter ook heen en weer bewegen ,sensor zit boven op het thermostaten huis als je die vervangt kijk dan even welk kleur als erom heen zit er zit een ringtje om heen ,zwart ,blauw of groen,of paars ,kijk daar even goed na want dan moet je ook de zelfde kleur weer monteren ivm weerstand van je meter op je dasbord .prijs van zo'n zender ongeveeer 15 euro


gr gerko

goldtop (0), 18 jaar geleden

Gerko,
Zoals je kon lezen in mijn eerste bericht blijft m'n temperatuur dus niet gelijk en zei ik dat ik de sensor onder het thermostaathuis heb vervangen. Deze stuurt de meter aan, niet die bovenop het huis. Die stuurt de fan aan. Tenminste, dat zeiden ze bij mijn ford garage. Wat is het nou?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.