Ford Ford mondeo 18 td: probleem met de airco

Bouwjaar: 1994

Dag allemaal.Ik ben nieuw op dit forum en hoop dat iemand mij kan helpen.Mijn probleem is het volgende.Gisteren heb ik mijn airco terug willen gebruiken maar deze werkt niet meer.Je voelt het vermogen verlies bij inschakelen van de airco.Koelen doet hij niks meer,ook voel je dat de motor tijdens het rijden regelmatig wordt tegengehouden.Dit geeft het zelfde gevoel als je de airco in en uitschakelt.In december 2003 werd het gas nog bijgevuld.De motor heeft 250000 km en verder zijn er geen problemen.Heeft er iemand ervaring mee?Wat kan ik doen?
Groetjes Godfried.

Godfried

Geplaatst door Godfried (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

bob1976 (0), 18 jaar geleden

Hallo Godfried,

hoe bedoel je dat hij is bijgevuld?!? of is hij helemaal leeg gehaald en daarna weer gevuld, want voorzover ik airco's begrijp moet hij eerst helemaal leeg worden gemaakt, dan gevacumeerd en dan weer gevuld..... Maar mischien is het systeem wel lek ofzo? lijkt me typisch iets voor de garage dit probleem.....

gr, Bob.

Godfried (0), 18 jaar geleden

Dag Bob,
Ik weet niet veel over airco's.Maar op de factuur staat airco ingespoten.Dit werd gedaan tijdens een grootonderhoud.Samen met het vervangen van de Db-riemen voor de som van 620 euro.Bob wat me wel is opgevallen tijdens een controle.De airco schakelt werkelijk in en uit tijdens het rijden.waarschijnlijk is de druk te laag.Bedankt voor je reactie.Ik zal me tot een garage begeven.
Groetjes Godfried.

bob1976 (0), 18 jaar geleden

staat er toevallig bij wat het koste? want ik laat binnenkort mijn airco opnieuw vullen, en alleen het vullen (dus leeghalen vacumeren en vullen) kost al 160 euro....(en das geloof ik niet eens duur...)

gr, Bob

Godfried (0), 18 jaar geleden

Dag Bob,
Nee Bob de prijs voor de vulling van het airco systeem staat er niet bij.Alleen de totale prijs.Ik ga in de loop van de volgende week naar een garage.Ik zal je laten weten wat het kost.
Groetjes Godfied.

Godfried (0), 18 jaar geleden

Dag Bob,
Vrijdag ga ik mijn airco laten vullen.ik heb een afspraak gemaakt in de garage.Het vullen kost 75 euro.
Groetjes Godfried.

bob1976 (0), 18 jaar geleden

hallo Godfried,

das goedkoop zeg, is dat bij een Ford dealer, of bij een andere garage?

gr, bob

Godfried (0), 18 jaar geleden

Dag Bob,
Dit is een garage waar ze aan alle merken werken.
Garage Nunez Bedrijfsweg 3 3620 Smeermaas Industriezone 4
Tel/003289721316.www.garage-nunez.be.
Groetjes Godfried.

Godfried (0), 18 jaar geleden

Dag Bob,
Het probleem met mijn airco is opgelost.Bij garage Nunez in Lanaken hebben ze het syssteem gecontroleerd op lekken,en terug gevuld met gas.Dit voor de prijs van 75 euro.Ik kan nu ijsblokjes maken in mijn auto.
Ik had me dat vullen anders voorgesteld.Dit gaat bijna automatisch en is op drie kwartiers gebeurd.Het is een heel vriendelijke en bekwame garagist.
Groetjes Godfried.

bob1976 (0), 18 jaar geleden

Hallo Godfried,

Fijn dat je airco het weer doet! mijn airco doet het ook weer prima, het bleek niet aan de vulling van de airco te liggen (de druk was nog prima) maar het lag aan de koelventilator die niet op de laagste stand aan ging...

gr, bob

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.