Ford Transit 2018: Tijdelijk slippende koppeling

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000

Ik heb een Ford Transit L4H3 van 2018 met 46k km. Ik heb deze recent gekocht met 40k op de teller.

Door onoplettendheid heb ik me vastgereden in de sneeuw (Noord-Europa). Met winterbanden én sneeuwkettingen en de hulp van een aantal duwers ben ik er in geslaagd er terug uit te geraken. Na een aantal keer te proberen, was er een verbrande geur (koppeling vermoed ik).

20 min gewacht met vertrekken en toen had ik last van een slippende koppeling in tweede versnelling bij 2500 toeren. Lijkt me dat de koppeling verbrand/oververhit is.

Nu, enkele uren later heb ik geen last meer van een slippende koppeling (in tweede en derde versnelling). Morgen zal ik even een stukje zoeken om ook de andere versnellingen even te testen.

Het lijkt me dat het een tijdelijk probleem is/was, waarschijnlijk een oververhitte koppeling met een verharde laag. Moet ik hier verder nog iets mee doen als ik geen last meer heb van een slippende koppeling?

Naick

Geplaatst door Naick , lid sinds 3 maanden geleden

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Dat de koppeling flink op zijn dond. heeft gehad is een grote waarschijnlijkheid.
Als hij nu niet meer slipt of gaat slippen als je in een hogere versnelling met laag toerental plank gas geeft als je rijd of een helling op rijd zal je waarschijnlijk geluk hebben ik zou wachten tot hij gaat slippen om te vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.