Ford Transit 1987: Voorwiellager

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000

Hi allen,
Ik heb een ford transit mk3 campertje van 1987 waarvan het rechter voorwiellager steeds stuk gaat. Dit jaar al 3x. Hij wordt warm, verliest zijn vet en gaat dan schuren en kapot.
Ben tekens naar garage geweest, maar die weet het ook niet. De garageman dacht laatste keer dat remschijf misschien voor weerstand kon zorgen en heeft beide remschijven vooraan vervangen. Duur grapje natuurlijk en het heeft niet geholpen. Want als ik een ritje doe, ruik ik weer een verbrande geur bij het rechter voorwiel. Een kwestie van tijd dus, dat de lager het weer begeeft.
Iemand een idee wat de oorzaak kan zijn?

Bertuzz

Geplaatst door Bertuzz , lid sinds 1 maand geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Kan van alles zijn , verkeerde montage , naafmoer te vast , aslichaam ovaal , hoe wordt het lager vervangen ?

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Is het geen MK2 MK3 is er toch pas van rond 1990 ? is hij voor of achter aangedreven , achter is MK2

Bertuzz, 1 maand geleden

Hij is voorwiel aangedreven. Het is 1 vd eerste mk3's.
Hoe de lager gemonteerd werd weet ik niet. Het is al door 2 verschillende garages gedaan, ik verwacht dat die weten hoe een lager te monteren.
Naafmoer te vast zou ik raar vinden, een professionel weet toch hoe vast die moet. Of komt dat nauw en is dat een fout die vaker gemaakt wordt?
Een ovale as, ja zoiets misschien. Is dat te zien met het blote oog? Of een kromme as, komt dat ook voor?

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Als hij voorwiel aangedreven is dan zit het lager in de naaf geperst , dr naaf moet met een speciale trekker gedemonteerd worden of er uit geperst worden , hij zit normaal muurvast met de flens in het fusee lichaam , als ze hem bij de eerste vervanging er dom met geweld uit geslagen hebben , kan er nu best iets krom zijn , monteren moet ook met het speciale gereedschap gebeuren.

Punt PRO, 1 maand geleden

Is een gebruikt fuseestuk misschien een idee ? Dan ben je gelijk van alles wat beschadigd is verlost.

Succes.

firedriver, 1 maand geleden

Een collega heeft het ook gehad, laten vervangen door smodderérs, kostprijs, hele fusee moeten vervangen en was opgelost.
Gr

Bertuzz, 1 maand geleden

Ok. Tx voor het advies! Maar voor zover mijn kennis rijkt, staat een kromme of vervormde as los van de fusee. Dus ofwel een andere fusee ofwel een andere as zouden dit probleem kunnen oplossen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.