Ford Ka: Toerental blijft hangen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 (44kw)

Hallo Alle,

Het probleem is als volgt. Als ik aan het rijden bent lijkt het er op dat het gas constant blijft hangen. Op het moment dat je af remt of over schakelt blijft de motor toeren maken. Als ik rij en ik trap de koppeling in blijven de toeren zich ook aan houden. Pas op het moment dat je helemaal stil staat zakt het toerental naar normaal stationaire niveau. Nou waren er problemen met de stationaire klep bevestiging, maar na deze te verhelpen blijft het probleem zich aanhouden.

Nou had ik het volgende topic gevonden http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i... en hier hebben ze het er over om de zekering 4 en 20 eruit te halen en dit verhelpt inderdaad het probleem. Na een week kwam het probleem weer terug en heb de zekeringen erweer uit gehaald en probleem is weer weg.

Nou zorgen de zekeringen ervoor dat de motor management wordt gereset naar defaults(geloof ik).
Ik kreeg het advies van een garage om de Ford dealer te bellen en te vragen voor een software / motor management update, maar zei vertellen mij dat deze niet bestaat!!

Nou mijn vraag of iemand weet of er een update bestaat van het motor management of moet ik het probleem toch ergens anders zoeken?

Bedankt,
Vincent

vinnie99999

Geplaatst door vinnie99999 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

1, een Ka met 1.4 motor bestaat niet.
2, het probleem zit meestal in het signaal van de gaskleppositiesensor, vaak is de stekker daar de oorzaak van, soms de sensor zelf.
stekker(1150138) is bij de dealer los te koop en moet rechtstreeks aan de kabelboom die tegen het schutbord aan zit gesoldeerd worden, de verkopende dealer wil je vast wel even aan tsb 95/2000 helpen daar staat e.e.a. in.

Suc6

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

Oude stekker blijft trouwens zitten, die moet je met tape aan de kabelboom wegwerken.

Suc6

Plaatje:
[url=http://img41.imageshack.us/i/stekkertps....][img]http://img41.imageshack.us/img41/5700/st...[/img][/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.