Ford Transit: Transit vermogen valt weg bij 3000 toeren

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TD 63 KW

Afgelopen maandag heb ik proefgereden in een Ford Transit, 2.5 TD, 63 KW, automaat, bouwjaar 1997. Bij de proefrit binnen de bebouwde kom was er niets aan de hand. De auto reed heerlijk. Echter toen ik op de snelweg kwam veranderde dat. De auto reed op zich goed, maar als ik iets gas moest inhouden om vervolgens gas bij te geven (bijvoorbeeld bij inhalen en moeten wachten op linkerbaan) hoorde ik een hard vreemd blikkerig geluid en ontstond er een zwarte rookwolk achter me. Ook ging het lampje branden dat er vocht moest worden afgetapt uit het brandstofsysteem en dat het filter vervagen diende te worden. Dit was niet eenmaal, maar meerdere malen en altijd bij dezelfde soort actie. Nadat ik was teruggereden bij de verkoper heeft deze was stekkertjes ingespoten met WD40 en hierna was het geluid vele malen minder aanwezig. Het was er echter nog wel minimaal. Vervolgens dus weer de snelweg op geweest en ditmaal viel het vermogen weg bij 3000 toeren. Op een gegeven moment reed ik nog maar 40 km/h waarna ik hem op de vluchtstrook parkeerde. Het lampje van het motorregelsysteem brandde ook. Na enkele minuten stil te hebben gestaan heb ik de motor opnieuw gestart en ging het lampje uit. De auto reed daarna als nieuw, ook het vermogen wegvallen was weg en ook het vreemde geluid.

Nu is de auto precies wat ik zoek, en vrijwel de enige die aan alle eisen voldoet die in het budget ligt.

Zoals jullie wellicht begrijpen ben ik het vertrouwen in de auto een beetje kwijt. Maar juist het feit dat hij na het opnieuw starten geen pobleem meer gaf, en eigenlijk veel beter reed (meer trekkracht en power o.a.) doet mij toch twijfelen. Is het niet een stekkertje? Of is er echt iets mis met de auto?

Iemand die de problemen herkent? Iemand die weet waar ik aan moet gaan denken??

sanger

Geplaatst door sanger (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Postie (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik denk dat je bij het begin moet beginnen, niet door gokken door het vervangen van onderdelen, maar de auto even uit laten lezen.
Dan komen er geheid een storingcode tevoorschijn, dan kan je misschien iets zeggen van deze storing.

Doktor (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik zou de auto NIET kopen voordat je weet wat er aan mankeert, het kan iets kleins zijn (rubbers achter de wartels van de brandstofleidingen op pomp en filterhuis kunnen lucht lekken, stekker van de E-pic brandstofpomp kan slecht zijn) maar ook een versleten nok in de pomp kan problemen geven.

Het beste is inderdaad om hem door een dieselspecialist (delphi/lucas) de auto te laten controleren.

Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.