Ford B-MAX: Transmissie storing B-MAX

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat

Net na de fabrieksgarantieperiode van onze B-MAX begon het lampje van de Transmissie storing voor het eerst te branden. Dat is nu ca 2 ,5 jaar geleden. In de afgelopen 2,5 jaar zijn we in totaal vier keer terug geweest naar de garage met klachten over het brandende lampje en het incidenteel haperende schakelen. We hebben zelfs twee keer stilgestaan. Met als gevolg wél kosten maar geen oplossing. Ze konden de storing niet lokaliseren. Het advies van de erkende Ford dealer is nu: een nieuwe versnellingsbak kosten 5200 euro zonder zekerheid of het werken gaat.
Wíj zijn voor een second opinion gegaan naar een gespecialiseerd bedrijf hiervoor en daar kwam uit dat niet de bak stuk is maar de computer die de bak aanstuurt. Kosten max 1000 euro.
Maar de levertijd van de computer door Ford is ineens 6 weken. Belachelijk lang. Ford blijft hier wat ons betreft volledig in gebreke voor wat betreft het leveren van een deugdelijk product en service. Wij kunnen de auto nu al weken niet gebruiken.
Wíe kan ons op korte termijn helpen bij het leveren van een computer voor de aansturing van de versnellingsbak.

Inge54

Geplaatst door Inge54 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford B-Max? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Account-beheer (0) PRO, 5 jaar geleden

De activiteiten van Problemcar richten zich voornamelijk tot het oplossen van technische problemen.
Onze activiteiten bestaan niet in het discussiëren / behandelen van juridische zaken, hierin kunnen wij helaas niets voor u betekenen.

Natuurlijk kunnen wij u wel een stukje op weg helpen : www.onderdelenlijn.nl

Account Beheer
Problemcar

Heino4267 (110), 5 jaar geleden

Alternatieve oplossing: de betreffende computer uitbouwen (de auto staat nu toch stil) en aanbieden aan iemand* die elektronica kan repareren, Vaak betreft het vochtschade, printbreukjes en/of slechte soldeerverbindingen. Allemaal dingen die eenvoudig en snel te repareren zijn.
Wellicht rij je dezelfde dag nog ...

*dus geen reparatieservice, maar iemand die echt verstand heeft van elektronica en elektronische schakelingen.

oortje61 (20) PRO, 5 jaar geleden

Er is een FSA op dit model update computer via is ids by de Ford dealer succes met je b max ik hoor het wel of deze update al uitgevoerd is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford B-Max of stel zelf een nieuwe vraag.