Ford Focus: Trekhaak Ford Focus

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6-16V

Waar kan ik het beste terecht voor een trekhaak van een Focus stationcar?. Volgens de dealer is maar een type mogelijk (13 polig Jaeger), andere zouden de boordcomputer beschadigen. Echter erg duur (euro 460 compleet). Bij fastfitter ook 7 polig mogelijk (euro 340). Klopt het dat een 7 polige aansluiting direkt op de achterlichten wordt aangesloten ?(dus niet op de stekkers in de kofferbak, volgens de dealer mag dit niet). Volgens een bekende trekhakenfabrikant zijn beide typen electrische aansluitingen bij hen voorzien van voertuigspecifieke stekkers. Als je het zelf doet kun je dan iets electronisch vernielen ? Ik heb een vouwwagen met een Multicon stekker, echter ik heb geen vaste stroomdraad o.i.d. nodig. Door de vele (tegenstrijdige) adviezen snap ik er niets meer van. Wie kan enige duidelijkheid verschaffen ?

Kernie

Geplaatst door Kernie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Mikkem (0), 17 jaar geleden

Ik heb net een trekhaak onder mijn Focus (2004) laten zetten, en heb op advies van de monteur (mijn zwager) een speciale kabelset gekocht, die vele malen duurder is dan de universele die veel fastfitters leveren. Dit ter bescherming van de computer die dat tegenwoordig in de auto regelt, en die slecht tegen die universele verbindingen kan (en nogal duur is).

Ik zou in ieder geval een 13-polige aansluiting laten monteren, dat geeft in de toekomst de minste problemen. Verloopstekker voor de vouwwagen, of de stekker op de vouwwagen vervangen door ook Jaeger.

(Bij de Jaeger stekker aan de auto kant zit een mechanische uitschakeling van het mistachterlicht indien er een aanhanger ingestoken zit, bij de Multicon moest dit anders geregeld worden begreep ik).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.