Ford Focus: trekhaakaansluiting

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

zevenpolig aansluiting trekhaak [Brink),ik heb nog een stekker genaamd G connector over, die ik aan moet sluiten op de PDC (parkeersensor)
die er voor zorgt dat PDC uitgeschakeld wordt als er wat aan de trekhaak hangt.
mijn vraag is waar ik die ergens kan vinden achterin de auto ?
en hoe ziet die connector er uit,want volgens schema van Brink trekhaken heb ik een connector G en een paar losse olvis schuifjes die ik
moet monteren op de PDC aansluiting
het is een merkgebonden stekkeraansluitset,met relais e.d. ,is bijna net zo duur als de haak.
het is trouwens een focus station

marinus th

Geplaatst door marinus th (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Griffioen (0), 16 jaar geleden

Ik heb zelf dit weekend ook een trekhaak gemonteerd onder mijn Focus station 2.0 16v Rally Edition. Maar bij mij doen de knipperlichten het niet goed meer. Heb ook een orginele kabel gemonteerd. Heb alleen de oranje draad niet gemonteerd waar de constante spanning op komt zeg maar. Zou dit het euvel kunnen zijn ?

Ik heb geen achteruitrij sencorren dus kan op jou vraag helaas geen antwoord geven. Maar volgens mij staat het wel duidelijk in de omschrijving. Heb hem nu niet bij de hand helaas.

Maar ik dacht namelijk dat de oranje draad er zat voor eventuele caravan aansluiting.

Graag een antwoord op deze vraag ?

Bedankt alvast.

Groet,

Eric

markhhw (0), 16 jaar geleden

De PDC zit volgens mij rechts achter, achter de bekleding. deze zou je dan gezien moeten hebben met het monteren van je bedradings set.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zat de oranje draad aan je stekkerdoos of kwam deze ergens midden de kabelboom uit? ( meestal al ook rechtsachter). Zitten alles stekkers goed in de Stuuringsmodule als je auto die hebt?

marinus th (0), 16 jaar geleden

hoe herken ik hem ( PDC) is het een bepaalde kleur/ hoeveel polig ? ik heb een stekker met twee aansluitingen.

markhhw (0), 16 jaar geleden

De PDC is gewoon zwart. Zit er bij de handleiding geen getekende afbeelding met een nummer erop? Ikzelf loop stage bij ford en heb deze weleens aangesloten maar dan een officieel set van ford.

Griffioen (0), 16 jaar geleden

Ik heb mijn probleem opgelost. Oranje draad altijd dus aansluiten voor de 2 relais. Anders krijgen deze te weinig spannning. Dus hij is niet alleen voor de caravan !!!

Als je achter je auto staat zit het aan de rechter kant daar komt ook de bedraading binnen voor je achterlichten.

Succes hier.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.