Ford Transit 2012: Trekhaakverlichting

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 74

Bij mijn Transit van 2012 heb ik een probleem met de trekhaakaansluiting. Zodra ik een aanhanger aankoppel branden mijn richtingaanwijzers achter niet meer. Ook niet van de aanhanger. Rem en achterlichten branden wel. De richtingaanwijzers aan de voorkant doen het wel maar versneld. Heb de trekhaakmodule vervangen maar dat bleek niet de oorzaak te zijn. Suggesties ?

Geplaatst door

Rene Witte (80)

al 3 maanden lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

De aanhanger werkt op een andere auto wel goed ?

kaleido 1 5615
badge vip badge

3 maanden

Jazeker. Ik heb 2 aanhangers en een caravan die op mijn luxewagen goed werken dus daar ligt het niet aan. Die ene aanhanger is voorzien van led lampen en het was wel zo dat de richtingaanwijzers dan sneller knipperen dan bij gewone verlichting. Totdat laatst eerst de rechter en daarna de linker richtingaanwijzer ermee ophield.

Rene Witte 80

3 maanden

Er zijn speciale knipperrelais (in de auto) voor LED lampen, denk dat je die moet hebben...

Beunhaas 945
badge vip badge

3 maanden

Maar met gewone doet hij het nu ook niet. Ik krijg het idee dat zodra je de stekker er in doet hij met de geringste weerstand al stopt . Wel raar dat de rem en achterlichten wel blijven werken.

Rene Witte 80

3 maanden

Geen verkeerde lampjes er in ?

kaleido 1 5615
badge vip badge

3 maanden

Die zitten er al 6 jaar in zolang als dat ik er mee rij.

Rene Witte 80

3 maanden

origineel of aftermarket setje.? Module defect of massa?

Highway 550
badge

3 maanden

Module is nieuw en origineel.

Rene Witte 80

3 maanden

Uitlezen? Is de module ingeleerd?

Highway 550
badge

3 maanden

Ik heb de dealer er niet over gehoord dat hij ingelezen moet worden. Er zijn geen foutmeldingen gezien.

Rene Witte 80

3 maanden

Het is opgelost. Bij de instap bestuurderskant zit de trekhaakmodule en in die kabelboom zit een zweefzekering die stuk was. En ik heb de module nog gewisseld en niks gezien. Ze hadden hem helemaal weggewerkt met tape en daardoor keek ik er over heen. Nog een keer aandachtiger gekeken en toen vond ik hem. Thx voor de reacties. Grz.

Rene Witte 80

3 maanden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.