Ford Focus: Trillen bij 80 tot 95 km/h

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Goedemorgen,

Mijn Ford Focus 1.4 (km-stand +- 200.000) trilt behoorlijk bij het optrekken. De hele voorkant van de auto trilt dan. Dit begint bij 80 km/h en is bijna weer weg bij 95 km/h. Boven deze snelheden trilt het stuur ook nog wat, maar niet heel erg. Hoe harder ik optrek bij de snelheid tussen 80 en 95, hoe meer trilling ik voel. Alle banden en de stalen velgen laten checken, deze zijn niet krom en goed gebalanceerd.

Aanvulling: Als ik 120 rij en ik laat de auto in snelheid minderen (uitrollen zonder gas erop) naar bijv 70 dan merk ik geen enkel getril tussen de 80 en 95 dus zit in de aandrijving lijkt me.

Heb zelf al wat zoekwerk gedaan, en het blijkt dat dit wel vaker voorkomt ongeacht automerk. Het zou dan liggen in speling in een homokineet van een of beide aandrijfassen. Klopt dit? Zo ja welke zou het dan zijn? De lange as of de korte? (Of misschien beide assen maar tegelijk vervangen?) Ik lees dat de lange as vaak de boosdoener is, en dan de binnenste homokineet, klopt dit?

Is het veel werk om deze as te vervangen? Verder is de auto nog als nieuw dus wil er graag nog een paar jaar mee vooruit, maar wil graag van dit getril af.

Ik hoor graag! Bedankt en prettige dag.

Groet, Frans

Frans205

Geplaatst door Frans205 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jhk66 (0), 8 jaar geleden

kan zijn voorwielen in onbalans .
of schokbrekers

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.