Ford S-Max 2011: Trillend stuur

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: JTWA, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 118

Hallo,
Ik heb een Ford S-Max met een trillend stuur. Er zitten nieuwe remschijven + blokken op. De wiellagers zijn vervangen, de wielen gebalanceerd en nog steeds trilt het stuur.
Voornamelijk tussen de 80 en de 110, daarna wordt het minder. Het lijkt erop dat de trilling niet altijd aanwezig is bij dezelfde snelheid.... Wanneer er een flauwe bocht is dan neemt de trilling af / is deze weg. Ik heb een set winter en zomer banden met velgen. Met beide sets trilt het stuur. Heeft iemand een idee wat het kan zijn?
Met vriendelijke groet,
Mark Heuders

markheuders

Geplaatst door markheuders (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford S-Max? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 4 jaar geleden

Aandrijfas in onbalans , geen hoes kapot gehad ?

    Hoi Kaleido, ik heb de hoezen gecontroleerd en inderdaad is de hoes aan de rechterzijde kapot en zal morgen vervangen worden. Kan een kapotte hoes al voor de trilling zorgen? Als het onbalans is in de aandrijfas dan zou de trilling toch continue aanwezig moeten zijn? Ik merk dat het trillen niet constant is en niet altijd bij dezelfde snelheid. Ik rij 100 km/uur, de ene keer met trillend stuur (dusdanig dat je mijn hand ziet bewegen) en de andere keer zonder noemenswaardige trilling. Ik kan niet zeggen dat het trillen dan helemaal weg is.... Heb je wellicht nog een andere suggestie? Alvast bedankt Mark Heuders - markheuders (0), 3 jaar geleden

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Speling op de stabilisatorstangetjes.
Ferry

    Hoi Ferry,
    Het heeft eventjes geduurd voordat ik reageerde, maar bedankt voor de tip, ik heb de stabilisatorstangetjes vervangen, helaas zonder resultaat. Ik merk dat het trillen niet constant is en niet altijd bij dezelfde snelheid. Ik rij 100 km/uur, de ene keer met trillend stuur (dusdanig dat je mijn hand ziet bewegen) en de andere keer zonder noemenswaardige trilling. Ik kan niet zeggen dat het trillen dan helemaal weg is.... Heb je wellicht nog een andere suggestie?
    Alvast bedankt Mark Heuders - markheuders (0), 3 jaar geleden

kaleido 1 (1425) PRO, 3 jaar geleden

De smering komt in het gedrang , de boel loopt dan niet meer soepel, ik zou de gehele homokineet vervangen gezien de klachten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford S-Max of stel zelf een nieuwe vraag.