Ford Focus: trilling in het stuur

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 tddi

Bij een snelheid van 80 km beginnen de trillingen en die voel je in het stuur, in de stoel en het dashbord. Als de snelheid toe neemt wordt het erger. De banden zijn al vervangen, gebalanceerd, uitgelijnd maar niets wil helpen. De garage zegt nu dat het de rolweerstand is. De Ford dealer heeft er mee gereden en zegt dat deze trillingen niet horen maar kan zonder onderzoek ( 70,- euro per uur) ook niets zeggen.
Wie kan hier iets over zeggen?

Eelco C

Geplaatst door Eelco C (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Postie (0) PRO, 17 jaar geleden

Is het zo dat als je gas geeft de trillingen erger worden? en als je gas los laat het over is??

Eelco C (0), 17 jaar geleden

Als ik het gas los laat en de koppeling intrap is er geen verandering, de trillingen blijven.

patrick8480 (0), 17 jaar geleden

is de trilling het meest rv dan is waarschijnlijk rv de binnenste homokineet koppeling defect kun je alleen zien bij loshalen dat de huls lamaar zeggen beschadigd is van binnen

Eelco C (0), 17 jaar geleden

Als ik een bocht maak moet de trilling dan erger worden ? Bocht naar rechts en dan trilling betekend koppeling links defect en vise versa?

Rolloos (0), 17 jaar geleden

Mijn ford focus 1.8 tddi heeft hetzelfde probleem, maar dan alleen bij gasgeven. Mijn garage (Daihatsu-dealer)kon niet direct zeggen wat het probleem veroorzaakt, wel wat naar zijn idee de mogelijkheden zijn.
Hij noemde een kapotte rechter aandrijfas, of een kapotte lager.
Hij heeft het niet gehad over de homokineet koppeling.
Na balanceren was het wel een stukje minder, maar daarna werd het snel weer erger.

Eelco C (0), 17 jaar geleden

Met mijn raam open heb ik nu een scherp piepend geluid gehoord. Het begint bij ong. 50 km en is een onderbroken geluid wat je sneller achter elkaar hoort naar mate je sneller rijdt. Er loopt ergers iets aan, ik denk bij het linker voorwiel. Als ik een bocht naar rechts maak is het geluid weg. Kan het nog steeds die homokineetkoppeling zijn?

Rolloos (0), 17 jaar geleden

heb je al meer nieuws/ is het probleem al verholpen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.