Ford Mondeo: turbo stuk

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: tdci 130 pk

Probleem met de turbo.... hoorde eerste een licht fluitend geluidje met optrekken.
verder op de snelweg niets meeer gehoord en reed prima.
op een bepaalt moment leek het of de turbo niets meer deed ....geen power en het fluitend geluid was veel sterker bij optrekken.
Toen rook achter me en het ruikte naar verbrandde olie en een de motor stotterde met een metaalachtig tikkend geluid.
Auto aan de kant motorkap open en jawel bij de turbo veel rook en stinken naar verbrande olie.
Anwb gaf te kennen dat de turbo stuk was ..as was gebroken. Kon je voelen bij de lucht inlaat....ventilator had heel veel speling op de as.

Heb deze auto gekocht 12000 km geleden met ook al een vernieuwde turbo. Althans dat was het verhaal van de verkoper, was overigens geen officieele garage maar een handelaartje.
Zou het kunnen zijn dat hij deze niet goed gemonteerd heeft of dat er iets anders met deze auto aan de hand is waardoor de turbo telkens stuk gaat ?????
En waarom ging de motor stotteren het leek wel of deze op 3 cilinders liep, is er misschien ook inwendig in de motor stuk gegaan.
Hierna namelijk niet meer gestart.

Wie heeft er ervaring met deze problemen. Ik kan nu wel weer een nieuwe turbo a 1880 euro laten monteren maar als deze over een tijd ook weer
door een heel andere oorzaak weer het leven laat is het weggegooit geld.

Alvast bedankt.

mat7520

Geplaatst door mat7520 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

dirk2269 (0) PRO, 17 jaar geleden

dan zal er een probleem zijn met de olie druk ga eens na een turbo specialist of na een dealer met wel de uitleg er bij dat de turbo pas vervangen is
heb wel eens een turbo vervangen van zoon mondeo maar dat was omdat er een raar geluid in zat en voor de rest nooit meer problemen met die auto gehad

mat7520 (0), 17 jaar geleden

Hoi Dirk,

Als het goed is wordt hij een dezer dagen bekeken bij de ford garage of er meer schade aan de motor is. zou kunnen zijn dat er metaal delen via de luchtinlaat de motor in gegaan zijn.
Hij liep namelijk in een keer heel onregelmatig op 3 cil of zo. Weet niet of het kan maar door de verbranding van de olie in turbo zou het kunnen zijn dat er hierdoor onzuivere lucht in de cillinder
kwam waardoor er geen goede verbranding plaats kon vinden. Anders.... kan het zijn dat er metaal delen tussen de kleppen zijn gekomen ????
Hopelijk niet.
Bij deze turbo zat er ook altijd een licht zoemend geluidje erbij, de verkoper wist mij te vertellen dat dit normaal was voor een nieuwe turbo.
Wie weet was het toen al niet echt goed. De garage vertelde wel dat bij vernieuwing van de turbo ook de olie toevoer leidingen vernieuwt moeten worden. deze kunnen dicht zitten.
Afwachten dus.

erdal61 (0), 17 jaar geleden

hoi als je en nieuw turbo opzet moet je er ook voor zorgen dat de intercooler helemaal schoon is als daar nog metaal deeltjes in zitten kan de turbo in zeer korte tijd weer in puin liggen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.