Ford Mondeo: Uitvallen motor bij koude start

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600, 16v

Hallo,

Gisteren wilde ik smiddags wegrijden met de auto, in eerste instantie wilde de auto starten maar viel direct weer uit, na 3 keer proberen starte hij maar trilde enorm, even stil gezet en weer opnieuw gestart geen probleem en kon ook gewoon weg rijden. Vandaag reed hij ook gewoon en niks geen probleem. Ik heb het probleem wel eerder al een keer geconstateerd. Weet iemand van jullie waar ik het probleem kan en moet zoeken??

athame

Geplaatst door athame (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik denk een sensor die koud een verkeerd signaal afgeeft, zoals de koelwater temperatuur.
Mogelijk kan de dealer deze waardes uitlezen, maar dan moet de auto wel koud zijn, dus de avond van te voren brengen.

athame (0), 14 jaar geleden

hallo, ik heb ook verhalen gehoord volgens de Ford dealer dat het de bougies kunnen zijn, waardoor 1 klep achter zou blijven of zo iets. Het kon ook een lekke /kapotte bougiekabel zijn???? Kan dit

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Verhalen (en vooral indianenverhalen) moet je niet naar luisteren.
Als je probleem alleen koud voor komt en niet meer als de motor wat opgewarmd is denk ik niet aan bougiekabels.

Maar kun je eenvoudig testen: vernevel wat water in het donker over de bougiekabels en bobine. Zie je ergens vonken? Dan dat onderdeel vervangen.
Een paar bougies kan natuurlijk nooit kwaad, zeker als ze er al een hele tijd in zitten. Maar dat geld voor alle normale onderhoud.

athame (0), 14 jaar geleden

oke dat is duidelijk, alleen heb ik het een keertje eind zomer/begin najaar gehad en gister dan zeg maar dus het is niet continu en naar mijn mening ook niet alleen bij koud weer denk ik. Maar ik neem aan dat ik het beste even naar een garage kan gaan, buitenom de test die jij aangeeft

Postie (0) PRO, 14 jaar geleden

Zit de goede olie er wel in???? 5W30 moet er in..

athame (0), 14 jaar geleden

ja die zit er in, maar das wel pas bijgevuld zou het een probleem kunnen zijn als er andere in zou zitten dan????

Postie (0) PRO, 14 jaar geleden

Jazeker, als er bijv 10w40 in zit is bij de koude start de oliedruk in de cilinderkop te hoog, dan drukt ie de hydraulische stoters naar buiten zodat de kleppen open blijven staan.
Symptoom is dan start de motor wel maar na een 100 meter rijden valt ie uit en moet je lang starten voor die weer aanslaat.

athame (0), 14 jaar geleden

beste potsie er is bij mijn weten altijd 5W30 in gegaan, ik weet dat deze wat dunner is en ook beterder voor winter is toch???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.