Ford Mondeo: verwarming werkt niet

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 ltr / V6

De verwarming werkt niet. Ventilator draait goed. overschakeling van externe lucht toevoer naar interne lucht circulatie werkt ook naar behoren.
Als men de temperatuur regelaar van koud naar warm zet hoor je het over gaan van de WLK, echter blijft de lucht koud.
Wie weet er raad.

anndrew

Geplaatst door anndrew (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

MJS (0), 14 jaar geleden

Andrew,

al gecontroleerd of er wel "genoeg" koelvloeistof in het systeem zit? soms zit er genoeg in voor koeling van de motor maar niet voor verwarming.
Ik weet niet of deze auto met dit systeem is uitgevoerd, maar kan zijn dat het kraantje dat het warmewater door de kachelradiateur laat lopen niet goed werkt, en er dus geen warm water door de verwarmingsradiateur loopt. als je draai knoppen hebt, wordt deze door een kabeltje/trekstangetje bedient. als je clima hebt is deze elektrisch.
meestal zitten deze in de motor ruimte tegen schutbord. als de auto dit systeem heeft kijken of de slangen wel warm worden. succes alvast...

Postie (0) PRO, 14 jaar geleden

Controleer of de slangen wel warm worden, waterpomp gaat nogal vaak stuk bij de v6, hier moet je niet te lang mee doorrijden.

mts (0) PRO, 14 jaar geleden

anndrew
je moet de slangen volgen die naar de radiateur lopen die in het dashbord gaan,die moeten warm zijn , als die warm zijn ,en het word niet warm in de auto ,en de auto is op bedrijf temp,dat heb je waarschijnlijk de radiator dicht zitten .moet je de koeler vervangen ,.leuke klus ,van een halvedag ,koeler zit boven de tunnel aan de binnen zijde van het schutbord onder het dashbord .
mvg gerko

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.