Ford Galaxy: Vaste en geschakelde plus voor trekhaak

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDCI

Hallo,

Voor mijn 2008 Galaxy ga ik de 7-polige trekhaakaansluiting vervangen door een 13-polige, met geschakelde en constante plus. Ik heb een kabelboom gekocht om hem aan te sluiten op de (CAN-bus) trekhaakmodule, maar nu blijkt dat de constante en geschakelde plus apart moeten worden aangesloten op eigen voedingen (en dus niet gevoed worden uit de trekhaakmodule). Moet ik deze voedingen helemaal bij de accu vandaan halen, of zou ik hiervoor ook een niet-gebruikte aansluiting van de zekeringenkast links-achterin kunnen gebruiken. Ik denk dan aan FB9 (stoelverstelling passagier, 30A), FB3/FB4 (stoelverwarming bestuurder en passagier, 15A) en/of FC2 en FC3 (parkeerrem, 30A). Kan ik deze zekeringen zonder problemen plaatsen en gebruiken?

agroning

Geplaatst door agroning (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Doktor (0) PRO, 12 jaar geleden

Die 30 A zekeringen kan je wel gebruiken.
Waarschijnlijk moet je wel bij de dealer de configuratie laten veranderen van 7 naar 13 polig aansluiting.

Suc6

agroning (0), 12 jaar geleden

OK, mooi, bedankt! Dat van die configuratie had ik inderdaad ook al ergens gelezen. Wat doet dat eigenlijk precies? Het enige dat ik kan bedenken is dat hij dan ook de achteruitrijlichten gaat sturen, want dat is (naast de extra voedingen/massa op pin 9, 10, 11 en 13) toch eigenlijk het enige verschil tussen 13 en 7-polig?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.