Ford Focus: Vasthoudende toeren ford zetec 1.6 16v

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hey allemaal.

Sinds enige weken ben ik in het bezit van een ford focus.

Echt een fijne wagen maar merkte eigenlijks tijdens het begin dat de toeren van mijn auto niet snel weer naar beneden zakte en eigenlijks op 1 punt blijft staan als ik het gas los laat.echt heel langzaam gaat de toerenteller naar beneden.Dit is ook motorisch te horen dus dit ligt niet aan de teller zelfs.

Waar zou dit mischien aan kunnen liggen.Het is niet altijd merk ik maar wel vaak.Als het 1 X begint houd het ook niet op.

greetz.

100Nxdropje

Geplaatst door 100Nxdropje (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Roel2000 (0), 17 jaar geleden

Raar maar waar, mijn Focus 2.0 benzine heeft dit verschijnsel ook, erger zelfs, de motor klimt soms in toeren bij het intrappen van de koppeling. Toen de wagen nog in garantie was heeft men er een nieuwe gasklep en inlaatcollector opgezet om dit te verhelpen maar het probleem is steeds gebleven. Ik heb ergens op deze website gelezen dat de gasklep die in een kunststofbehuizing zit door het uitzetten en inkrimpen van deze behuizing soms niet goed afsluit omdat er een braamrandje ontstaat en dat zo de motor op toeren blijft. Oplossing, alles demonteren en de braam wegschuren met alle voorzichtigheid. Heb ik zelf nog niet gedaan omdat het bijna nooit meer voorvalt. Als het toch voorvalt is heel even gas geven genoeg om de motor terug tot stationair toerental te brengen. Misschien weet 1 van de proffessionals hoe je dit probleem moet oplossen.

Groetjes

kombikart (0), 17 jaar geleden

Ik heb dat zelf wel al eens gedaan bij een 1600.
Is ms 15 min werk om het te doen.

Inlaatbuis ff losmaken bij de gasklep. Is dit een org klem zorg dan voor een andere want de org moet je kapot knippen.
Buis eraf trekken en het randje bij de gasklep waar de klep op blijft haken gewoon met een klein schroevendraaiertje schoon krabben terwijl je de gasklep open houd.
Niet te lomp doen want die buis is van kunststof.
Heb daarna ff met een stofzuiger de rommel (koolafzetting) die er vanaf kwam er uit gezogen. Dat is overigens maar erg weinig.
Klep controleren of hij weer goed open en dicht gaat en de zaak weer monteren.
Alles bij elkaar mss 15 a 20 min werk.

Bij mij was het probleem over daarna.

100Nxdropje (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de reactie.

Ik zal het binnenkort even schoonmaken.en als het gewerkt heeft en over is laat ik het horen.

groetjes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.