Ford MONDEO 2.0 GLX E2: Ventilatie-Koeling

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 2000

Bij mijn Ford mondeo uit 2000 ( oud model) start regelmatig bij het starten de ventilatie/airco niet op. Dwz de verlichting achter het venster waar de temperatuur van de climatcontrol zichtbaar is, blijft donker en ik heb dan ook geen ventilatie. Pas na een paar seconden of soms na een paar minuten na het starten verschijnt de temperatuur weer en werkt ook de ventilatie en airco weer. De printplaat achter het dashboard is al vervangen, maar het probleem blijft. Soms werkt alles direct bij het starten en soms duurt het van enkele seconden tot enkele minuten voordat ik weer ventilatie of airco heb. Erg lastig bij vochtig en warm weer.

JaquesB

Geplaatst door JaquesB (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (260), 6 jaar geleden

Heb je een manier om het boordvoltage te meten?
Ford heeft bv. SmartCharge en het kan zomaar zijn dat er 'o'ok een systeem in zit wat bij onvoldoende spanning niet alles ineens inschakelt. Als je de boordspanning in de gaten kunt houden, kan je zien of er een relatie is tussen een (te lage) spanning en het niet meteen inschakelen.

JaquesB (0), 6 jaar geleden

Helaas, die mogelijkheid heb ik niet.
Ik zoek nu een elektrisch schema om te zien of de voeding van de ventilatie/airco unit rechtstreeks is of via een relais.
Dit omdat ik laatst in het donker heb ontdekt dat de verlichtingssterkte van de unit flink varieerde. Van geheel uit, naar een schemer verlichting die langzaam sterker werd naar de volle verlichting en toen deed hij het weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.