Ford Mondeo: Ventilator mondeo draait - elektrisch schema

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDCI 130 PK Titanium

Onlangs vastgesteld dat de airco het in stilstand niet doen en de koelventilator niet aanslaat bij het inschakelen van de airco. Volgens de vele fora is het de pwm module die de ventilator aanstuurt die vaak stuk gaat. Ik heb nu reeds twee andere (van de sloop) pmw modules in huis maar geen van de drie geeft stroom door aan de ventilator. Bij het uitmeten van de output naar de ventilator meet je geen spanning en af en toe springt gedurende een fractie van een seconde de spanning eens naar 10 V om dan opnieuw weg te vallen. Ik zou nu graag de sturing van de pwm die komt van de ecu uitmeten met een scoop maar ik weet niet welk bloksignaal ik moet weten. Kan iemand hierbij helpen, of heeft iemand de elektrische schema's van een mondeo? Alle raad is welkom!
bart

Bart Houben

Geplaatst door Bart Houben (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

lennart1585 (0) PRO, 9 jaar geleden

Conrtroleer de bedrading vanaf de pcm naar de motorventilator maar eens deze is 9 van de 10 keer doorgeroest / gecorrodeerd zodat deze breekt. gewoon even de plastic buitenmantel verwijderen en 1voor 1 aan de draden trekken 99% zeker heb je dan het probleem te pakken.
Is ook een servicebrief van bij ford als je wil kan ik je deze wel mailen.

Succes

Bart Houben (0), 9 jaar geleden

Beste lennart,
dank voor de info. Bedoel je de bedrading van de pwm naar de ventilator, dit zijn enkel twee korte dikke stroomdraden? Ik dacht dat het probleem handelde over de dunne blauwe stuurdraad die van de ecu komt en de pwm aanstuurt. deze laatste heb ik vanmiddag doorgemeten tot in de zekeringskast in het motorcompartiment en deze blijkt OK te zijn. Toen ik vanmiddag geen fout vond heb ik alles maar terug gemonteerd en wat bleek, ventilator draaide vrolijk rond, net zoals het hoort tot.... een uurtje geleden, weer geen ventilator meer. Hier zou je gek van worden, alle ideeën zijn welkom!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.