Ford Fiesta: verklikker lampje portier blijft branden

Bouwjaar: 2003

Wij hebben een fiesta 2003 binnen waarvan het interieurlampje en het verklikkerlampje (portier open) op het daschboard blijft branden. Ik heb deur per deur de hoofdstekker afgeschakeld om te zien in welke deur het zat, maar heb niets gevonden! Heeft hier iemand ervaring mee? bevoorbeeld door een zelftest of andere, dank fordis

fordis

Geplaatst door fordis (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

Het beste wat je kan doen is naar de garage gaan en laten controleren via WDS. Op die manier kunnen we zien in welke deur het probleem zit. De stekkers losdoen aan de deur was niet zo'n slecht idee, maar de module die de binnenverlichting en centrale vergrendeling stuurt werkt zo dat de verlichting aangaat als er een onderbreking wordt geconstateerd. Als je een deur opendoet wordt er via een schakelaartje een draad onderbroken. Waarschijnlijk is één van de sloten defect.

fordis (0) PRO, 19 jaar geleden

Oorzaak gevonden,er was een verkeerde draadbundel gemonteerd geweest in de achterklep,nadat de wagen was hersteld na een ongeval.De draadbundels vertoonden nochtans geen verschillen in kleuren of aantal stekkers,alleen op het plakkertje stond op de ene de letters CD en op de andere CH.Je ziet maar,hierop zou nog lang kunnen gezocht worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.