Ford Mondeo: Verlies van koelvloeistof en hoe zit het met het niveau

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16 v

Hallo,

Ik kwam vorige week tot de conclusie dat mijn koelvloeistofniveau redelijk laag was, nu heb ik hem vandaag bijgevuld met Kroon Oil koelvloeistof ( roze ), daarna ben ik even op familiebezoek gegaan en denk zal eens naar mijn niveau kijken (ervaring met mijn vorige auto XXX denk even checken tot mijn grote verbazing zag ik dat het niveau gezakt was terwijl ik hem tot boven min had afgevuld. Ik heb naar mijn mening geen lek binnen en buiten. Waar zou ik het probleem kunnen zoeken en tot welk niveau moet ik hem vullen en wat is de werking van de vloeistof want ik hoor bij koude moter hoort hij hoog te staan en bij warm laag is dat zo of hoe zit het

Graag een antwoord van jullie

Arjen

athame

Geplaatst door athame (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

bjauto (0), 14 jaar geleden

Grote kans dat er een lek in het thermostaathuis zit. Lekkende koelvloeistof is met warme motor niet goed te zien: koelvloeistof verdamt dan snel.

ALs het goed is is het thermostaathuis aan de voorzijde van de motor geplaatst.

Heb hetzelfde met mijnn 1.6 Focus gehad.

athame (0), 14 jaar geleden

beste bjauto,

Ik heb net naar mijn vloeistof weer gekeken staat een uur stil en weer ben ik vloeistof kwijt, je gaf aan lek thermostaathuis, kan ik dit makkelijk zelf doen of wat kost dat bij een garage miss dat jij dat weet en op welke termijn moet dit zo snel worden vervangen. Ik heb bij de koude moter geen vloeistof op vloer of onderdelen gezien

athame (0), 14 jaar geleden

beste bjauto,

dus is het dan normaal bij lek in thermostaat huis dat ik vloeistof verlies bij stilstand en koude motor, ik hoor verschillende verhalen dat het ook de koppakking zou zijn, maar dan moet je nattegeid op de motor moeten hebben of kan het ook binnenin de motor zijn

bjauto (0), 14 jaar geleden

Thermostaathuis is eenvoudig zelf te doen als je de auto goed kunt opkrikken. Het huis zit aan de voorzijde aan motorblok. als je het laat doen, reken dan op +- € 125- incl. werktijd.

Als het de koppakking is, dan moet je het kunnen ruiken aan de uitlaat: uitlaatgassen ruiken dan zoet (van de koelvloeistof)

athame (0), 14 jaar geleden

Hallo,

Ik heb vandaag bij de garage 2 problemen op laten lossen.

verlies koelvloeistof was geen probleem, is op druk gezet geen lekkages aanwezig en geen kapotte koppakking
water passagierszijde bleek verteerdde siliconenkit van paravan te zijn is opgelost door nieuw afdichtrubber en opnieuw kitten , totale kosten voor maar 50 euro bij en nu maar hopen dat het droog blijft.

Ik ben zeer te spreken over deze niet merkgerichte garage

APK keuring voor benzine kost hier ook maar 37 euro

Kijk op de site ( is voor de zeeuwen in goes )

http://www.autobedrijfkeesvanderendt.nl/

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.