Ford Mondeo: airco en verwarming werkt niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i 125pk

Ik heb 2 weken geleden mijn ford mondeo uit 2001 gekocht, nieuwe type, maar ik kom er nu achter dat de airco helemaal niet warm wordt. Hij blaast continue ijskoude lucht. Met de airco aan komt de wijzer van de temperatuur meter ook niet van zijn plaats, de auto komt niet op bedrijfstemperatuur. De gewone verwarming doet het matig tot slecht. Als ik de airco uitzet, dan duurt het even, maar de temperatuur meter komt dan op een gegeven moment recht overeind, bedrijfstemperatuur neem ik aan. Maar de verwarming geeft dan nog steeds zo goed als koude lucht.

Iemand een idee of suggestie? Alvast bedankt!

Oh ja, garantie is helaas geen optie, mocht iemand dat willen reageren...

lordbugzz

Geplaatst door lordbugzz (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Met de airco aan zullen de koelvinnen wel draaien - dat is normaal.
Maar niet normaal is dat je temperatuurmeter dan niet de hoek uitkomt. Waarschijnlijk thermostaat die open blijft staan.

lordbugzz (0), 14 jaar geleden

maar als de thermostaat open blijft staan, dan zou bij airco uit de temperatuur toch ook laat moeten blijven? Nu als de airco uitgaat duurt het even, maar de motor wordt dan wel warm...

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Thermostaat staat wellicht niet volledig open, maar een klein beetje. Als de airco aan is, draaien de koelvinnen en dan wordt de radiateur heel erg hard gekoeld.
Op het moment dat je de airco uit zet stoppen de koelvinnen en wordt er niet meer zo hard gekoeld.

Maar testen is simpel: auto uitlezen en koelwater temperatuur van de motor bekijken, weet je hoe warm of koud de motor is. Moet boven de 90 graden zijn.
Als de verwarming met de motor op bedrijfstemperatuur nog steeds koude lucht geeft kan de verwarmingsradiateur verstopt zijn of de kachelkraan gaat niet open.

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

Deze electrisch gestuurde thermostaten gaan wel eens stuk, je kan er lastig bij, kolamp rv verwijderen en je ziet hem onder de stuupomp zitten.

Suc6

lordbugzz (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de tips. Ik heb eerst nog een keer de reset geprobeerd, en dat lijkt te werken. Er komt weer warme lucht uit. Ik weet niet of hij ook al hete lucht wordt, ik heb alleen nog maar kleine stukjes gereden. Maar nu met alleen de kachel aan, dus de airco uit, lijkt de motor temperatuur ook niet echt omhoog te komen... nu heb ik hiervoor altijd passat gereden, en ik heb geen idee wat de normale bedrijfstemperatuur is ja rond de 90 graden, maar is dat op het metertje midden in? Of wat aan de linker of rechterkant?

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

Als de motor op normale temp. is dan staat de meter in het midden.
Ga er eerst maar mee rijden en kijk of de motor wel op temp. komt.

Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.