Ford Transit: Vermogen neemt af

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 D

Ik heb een Ford Transit Tourneo 2.0 Diesel, bouwjaar 2003 met 244000 km op de teller.

De ellende begon een week geleden met het STILVALLEN in de eerste versnelling bij het wegrijden. Daarna wilde hij niet meer starten, pas na ongeveer 20 tot 30 minuten lukte het weer om te starten.

De ANWB is geweest en heeft samen met mij een testrit gemaakt, maar toen deed alles het normaal.

Nadat de ANWB er vandoor ging en ik de snelweg op ging begon opeens na 5km op de snelweg te hebben gereden HET VERMOGEN af te nemen en DAALDE de SNELHEID met 20km/h: van 100/h naar 80km/h, het lijkt alsof hij inhoudt. De wagen is toen naar de Ford Dealer gebracht waar ze helemaal geen foutmeldingen kunnen vinden.

Tijdens het rijden neemt dus HET VERMOGEN plotseling AF en DAALT dus de snelheid ongeveer 20 km/h tot 30 km/h , op dat moment gaat de wagen NIET HARDER dan 70 tot 90 km/h als je het gaspedaal helemaal intrapt. Tegelijkertijd STIJGT de temperatuurmeter MAXIMAAL. Ook hoorde ik flink wat LUCHT BLAZEN bij de motor toen ik uit de auto stapte, iets dat ik nooit eerder had gehoord.

Wat ook opvallend is, is dus als je dan een hele LICHTE HELLING op de snelweg heb HET VERMOGEN overduidelijk nog verder AFNEEMT en dus ook de SNELHEID van de auto. Ik heb ook het idee dat het brandstofverbruik sinds toen flink is toegenomen.

Er zijn geen foutcodes te vinden door de Ford dealer. De brandstoffilter is vervangen en de EGR kleppen zijn schoongemaakt. Wel zat een turboslangetje los bij het zoeken naar een oorzaak, maar ook na het bevestigen hiervan blijft het probleem zich voordoen.
Heeft iemand ervaring met dit probleem?

Met vriendelijke groet,

TransitTourneo

Geplaatst door TransitTourneo (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

Kijk de bedrading van de pomp goed na, vooral bij de startmotor.

ps, maak maar 1 toppic hierover aan dan blijft het overzichtelijk.

Suc6

TransitTourneo (0), 14 jaar geleden

Probleem is nu opgelost. De Katalysator was namelijk verstopt. Deze is schoongemaakt en het probleem doet zich niet meer voor.
Heeft uiteindelijk wel 410,00 euro gekost, dit omdat het probleem niet meteen gevonden kon worden en dus van alles onderzocht, schoongemaakt en vervangen moest worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.