Ford Focus 2017: Vermogen valt weg 3500 toeren

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000

Ik heb een Ford Focus 2.0 TDCI gekocht bij de Ford dealer. Heeft pas 81000 km gereden. Op weg naar huis op snelweg met warme motor keer doorgetrokken tot 3500 toeren waarna storing melding Motor onderhoud nu.. Vermogen viel ook weg.. Storing in mijn eigen garage laten uitlezen en betrof EGR klep. Deze is onder garantie door de dealer vervangen. Heb na een week met warme motor weer doorgetrokken tot voorbij 3500 toeren en toen weer hetzelfde probleem. Ik laat de storing nog uitlezen maar als het dezelfde foutcode is wat kan er dan aan mankeren. Na herstart is melding weg.
Ik heb nog half jaar garantie dus wil graag dat het binnen deze termijn gemaakt wordt.
Echter naar dealer is grote afstand.

Jan56

Geplaatst door Jan56 (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 3 jaar geleden

Het probleem hoeft niet binnen 6 maanden gerepareerd te zijn, zolang het maar aantoonbaar (dus schriftelijk) is gemeld binnen die 6 maanden.

Misschien kun je afspraken maken met de verkopende dealer dat die de reparatie en uitlezen op zijn kosten laat doen door een Ford dealer bij jou in de buurt. Dat is voor mij wel gedaan (o.k., dat was 25 jaar geleden, maar de verkopende dealer bood dat toen uit zichzelf aan). Ik heb daar 1 keer gebruik van gemaakt.

N.B.: Mocht je toch bij de verkopende dealer uitkomen voor de reparatie, maak dat een proefrit (inclusief doortrekken) voordat je richting huis gaat. Kun je gelijk reclameren als het probleem dan niet opgelost is.

h.lemmens (0), 3 jaar geleden

Ik heb ford edge zelfde motor en zit met zelfde probleem. Heb je al een oplossing?

Jan56 (0), 3 jaar geleden

Het was de nokkenas versteller

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.