Ford Fiesta 2011: Vermogensverlies 1.25

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: SNJB, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 60

Een maand geleden kocht ik een auto, en alles verliep prima gedurende de eerste twee weken. Op een dag parkeerde ik mijn auto echter op een verboden plek op mijn werk en vergat ik per ongeluk de alarmlichten uit te schakelen, wat resulteerde in een lege autoaccu. Gelukkig belde ik een vriend die mijn auto met startkabels weer aan de praat kreeg, en het leek in orde te zijn. Maar op weg naar huis merkte ik dat mijn auto vermogen verloor en even kort het lampje "powertrain malfunction" oplichtte, maar snel weer verdween.

Ik vermoedde dat de accu van mijn auto, die al 10 jaar oud was, de oorzaak kon zijn van de vermogensproblemen. Vanaf die dag kon de accu de lading niet meer dan 8 uur vasthouden. Ik besloot de accu te vervangen en repareerde ook de kapotte radiatorventilator, die beschadigd was geraakt door de oude accu (vermoedelijk). Daarnaast voerde ik standaard onderhoud uit, zoals het vervangen van bougies en het luchtfilter, en ik reinigde zelfs het gasklephuis.

Ik heb drie verschillende garages bezocht maar ze waren allemaal terughoudend om te helpen omdat er geen storingslample brande en ze konden geen specifiek iets vinden bij het uitlezen.

Het vreemde is dat ik soms alleen vermogensverlies ervaar als de auto warm is, terwijl het andere keren direct gebeurt bij het starten van de auto. Als ik de autostart gaat de toerental standaard op 1200 zitten daarna zakt hij na 1/2 minuten af naar 700.

Heeft iemand suggesties?

Mrmymind

Geplaatst door Mrmymind (0) , lid sinds 11 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Fiesta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Fiesta of stel zelf een nieuwe vraag.