Ford Fiesta 2011: Weinig vermogen, zakt naar 500 rpm

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: SPJC, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 71

Na plaatsen nieuwe distributiekit, multiriem en grote beurt maakt auto bij acceleratie een roffelend geluid alsof de uitlaat lekt. Onder de auto is dit niet geconstateerd. Vermogen beduidend minder, 0-100 in 22sec is traag. Bij loslaten van het gas daalt het toerental meestal tot 500RPM of de motor slaat af. Motor loopt niet mooi stationair.
Timing van Distributie nogmaals gecontroleerd mbv Timing pin en nokkenastool (lineaal). Cilinder 1 bijna op TDC, pin erin draaien en krukas tegen pin draaien met de klok mee. Nokkenastool past soepel dus dat moet goed zijn.
Eén keer foutcode P2108 75-2 gehad, Gasklephuis schoongemaakt en code gewist, daarna geen enkele foutcode meer gehad. Gasklephuis 2e hands via onderdelenlijn besteld, na montage hiervan werd probleem iets erger. (motor slaat regelmatig af bij loslaten gas) Wat denken jullie, zinvol om gasklephuis te laten reviseren, nieuwe kopen of moet ik het ergens anders zoeken??

Mopedlad

Geplaatst door Mopedlad PRO , lid sinds 1 maand geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Fiesta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

harry4203 PRO, 3 weken geleden

Heb je toevallig gekeken met een lange schroevendraaier oid of de eerste cil ook echt op bdp staat als de pen er tegenaan zit? Er zijn verschillende pennen in omloop namelijk.

Mopedlad PRO, 3 weken geleden

Dag Harry, gecontroleerd of het echt BDP was met een 1/4' verlengstuk en met verdraaien tegen de pen ook gecheckt of de zuiger omhoog ging. Beide nokken keken elkaar aan. In de timing kit zaten idd drie pennen waarvan de langste gebruikt is en die kon er helemaal ingedraaid worden.

harry4203 PRO, 3 weken geleden

Ik had er pas ook een met een soortgelijk iets, en daar was toevallig een bougiekabel van gesneuveld na vervangen van de riem. Maar die gaf wel een ontstekingsfout met uitlezen na een proefrit.

Mopedlad PRO, 3 weken geleden

Dat is het vreemde dat er geen foutcode komt en dat het gebeurt na een distributiewissel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Fiesta of stel zelf een nieuwe vraag.