Ford Mondeo: versnelling vast in 2

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 V6

Hoi allemaal ,
Zit met het volgende probleem :
Versnelling zit vast in zijn 2. De pook kan alleen naar voren en achteren bewegen zonder dat hij een versnelling pakt (absoluut geen weerstand). Lijkt erop dat er wat los is of gebroken.
Kan wel gewoon starten met koppeling ingetrapt en wegrijden als ik koppeling laat opkomen.Nooit eerder problemen gehad met schakelen of koppelen.
Waar kan ik beginnen met zoeken wat het probleem ligt ? (onder de auto zie ik niks)

Droopy2402

Geplaatst door Droopy2402 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

bieuwke (0) PRO, 10 jaar geleden

Op de brug ermee,iemand in de auto de pook bewegen en iemand onder de auto kijken.Lijkt me niet zo moeilijk probleem toch?

Droopy2402 (0), 10 jaar geleden

Bieuwke , ik heb onder de auto gelegen en de beschermingsplaat weggehaald die onder de halve auto zit. Zag niks geen stangetjes. Moet wel toegeven dat ik bij mijn oude scirocco de stangetjes makkelijk zag en kon vervangen. Kunnen ze bij deze Mondeo niet "verstopt" zijn ? (nog meer los maken onder auto om ze te zien). Of heeft deze Mondeo kabels die niet onder de auto doorlopen ?

bieuwke (0) PRO, 10 jaar geleden

Doe de motorkap maar eens open en kijk maar eens naar de versnellingsbak dan zie je wel wat eraan zit.Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.