Ford Galaxy: versnellingsbak automaat

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.8i

De auto trilde al enige tijd en schokte bij het schakelen. Klacht tegen garage verteld: ze dachten aan slijtage van de versnellingsbak.
De auto zou worden doorgemeten en nagekeken. Bij de meting is er niets uitgekomen, maar de monteur vond hem ook erg trillen en schokken en stelde toch voor de versnellingsbak te laten reviseren. De auto werd weggebracht voor een week. De reparatie zou 2700 euro kosten.
Na terugkomst was het schokken nog niet verdwenen en na onderzoek bleek dat er teveel ruimte zat in de as bij de versnellingsbak. Die moest ook nog worden vervangen. Mensen in mijn omgeving opperen nu dat het waarschijnlijk helemaal niet de versnellingsbak was. Hoe kom ik hier nu achter? De auto heeft 105.000 km gelopen. Wij denken dat er de eerste 2 jaar heel ruig mee gereden is.
Is het dan waarschijnlijk dat de bak versleten is of is het achteraf voor niks geweest?
Wie kan mij raad geven?

joni

Geplaatst door joni (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Dacht dat het eerste wat een monteur doet is kijken naar onbalans in de aandrijfas.
Gezien de prijs van de reparatieen de foutieve opsporing van de kwaal zou ik eens even een gesprekje hebben met de garage waar dit is gebeurd voor een goed stuk coulance,.....

Cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.