Ford Focus: vervangen kachelregelateur

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 td di

hallo,
mijn kachel blaast allen op stand 4 warme lucht, de verwarming doet t wel maar blaast alleen warme lucht op stand 4,
na de garage geweest , maar die hebben geen capaciteit om hem dit jaar nog te vervangen... erug druk bij de ford ivm met aankomende wintersport.... ziektes van personeel, cursussen enz. en omdat ik met mijn gezin ook naar de wintersport ga en niet wil dat ze op stand 4 de auto worden uitgeblazen heb ik besloten om de kachelregelateur zelf maar te kopen,,,, maar jullie raden het al.............waar zit die regelateur en is deze makkelijk te vervangen? heb al onder de moterkap gekeken....
graag jullie deskundige advies...
bij voorbaat dank
groet
markjan

markjan

Geplaatst door markjan (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Doktor (0) PRO, 16 jaar geleden

De weerstand van de kachelmotor zit achter het dashbordkastje, deze schroef je los aan de onderzijde (3) en haal je weg, dan kijk je naar voren en iets naar links en zie je een rechthoekig blokje met een stekker met 4 dikke draden, stekker los maken en ook goed bekijken of alle pootjes nog ok zijn. Heeft de stekker sporen van oververhitting dan moet je er een andere op zetten, bij de dealer te koop.
De weerstand kan je eruit schroeven en vervangen.

suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.