Ford Mondeo: vloeistof lekkage onder auto

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8L

Hallo,

Sinds vanmiddag viel mij een rare geur op in de auto. Na de rit viel mij opeens op dat een rond plasje vloeistof onder de auto lag. Na de auto verplaatst te hebben, kon ik zien dat het het in ieder geval geen olie o.i.d. was. Het leek nog het meest op water qua transparantie en viscociteit. Een uurtje later de auto verplaatst naar parkeergarage. Een later lag daar ook vloeistof, alleen nu meer een streep van ong 75cm lang /10-15cm breed.
Op dit moment ben ik op vakantie in oostenrijk, en verblijf op 1600m hoogte, dus de motor heeft het af en toe best zwaar met flinke hellingen.
Had aan het begin van de avond al even contact met de ANWB gehad, deze dachten aan condens door intensief gebruik van de airco. (staat al 12 dagen bijna dagelijks van begin/einde rit aan). Iemand nog tips waar ik kan naar kijken, alvorens met de ANWB contact op te nemen ?

marcelvdkamp

Geplaatst door marcelvdkamp (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

Lijkt mij ook condens van de airco..je kan eens ruiken aan de vloeistof of het ook zoetig ruikt...dan zou het koelwater kunnen zijn

Postie (0) PRO, 12 jaar geleden

Als het koelwater is, moet het peil in het tankje ook zakken, dit kun je zelf makkelijk controleren. Onder de motor kap zit aan de passagierszijde een tankje met koelvloeistof, staat min en max op.

marcelvdkamp (0), 12 jaar geleden

hallo,

Ik vanochtend, bij een koude motor, het koelvloeistof niveau bekeken. Deze zit ruim 1cm boven de MAX streep. De plekken waar de vloeistof lag zijn opgedroogd. Buiten is helemaal niks meer te zien, in de parkeergarage(betonvloer) is het alleen nog wat donker van kleur, er ligt geen vloeistof meer. Hoe erg is het feit dat er waarschijnlijk te veel koelvloeistof in zit?

fordmannetje (0) PRO, 12 jaar geleden

iets erboven is geen probleem

marcelvdkamp (0), 12 jaar geleden

hallo,

Vandaag met de auto 2x 35km gereden, zonder airco aan. Geen vloeistof/water onder de auto te zien. Mbt tot niveau van de koelvloeistof; deze in niet letterlijk totaan de rand gevuld. Heb er dus ook mee naar Oostenrijk gereden, dus terug zal dan ook geen probleem zijn.
Bedankt voor tips !

kombikart (0), 12 jaar geleden

Als er iets onder de auto ligt en twijfel wat het is, proef ik het altijd. Dat klinkt raar, maar je gaat daar echt niet dood aan.
Olie zie je zo als dat er ligt, maar koelvloeistof of condenswater is anders.
Koelvloeistof smaakt zoet, en water dus niet.
Kind kan de was doen.

Gr fred

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

je bent niet de eerste die een hulpverlener laat komen voor condens water uit de airco, dus niets aan de hand rijden maar
goede reis

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.