Ford Focus C-Max: Vreemde geluiden in aandrijving

Bouwjaar: 2004

Mijn C-Max 1.8 maakt tijdens het optrekken een vreemdgeluid links voor het is afhankelijk van de snelheid. Het lijkt net of er iets aanloopt sch.....sch....sch, kort geleden is er een geluidje bij gekomen het is ee ratelend geluid ook weer rechtsvoor. Je hoort het op het moment van overschakelen, indien je de koppeling vrij trapt en/of de motor uit zet tijdens het rijden blijft het geluid aanwezig. De dealer weet geen oorzaak te vinden. Na circa 50 km wordt het minder.
Afgelopen zaterdag nog een vreemd voorval, tijdens rijden op de cruisecontrol (115 km/h) schiet toerental omhoog en mindert auto snelheid alsof je de koppeling laat slippen?
Wie kan mij helpen auto is bijna uit garantie zou graag een en ander binnen de garantie opgelost hebben.

hendri.van.renswoude

Geplaatst door hendri.van.renswoude (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sanny (0) PRO, 18 jaar geleden

Hendri,
Het is wel vreemd dat het van rechts komt dit kan duiden op een lager of dergelijke maar normaal moet de garage dit toch kunnen op sporen.Blijkbaar is het de versnellingsbak maar deze staat links?? en verklaart niet het geluid.Dan betreffende de garantie kan je best de klacht kenbaar aan de garage maken (schrijven of e-mail) waarna zij een herstellingsopdracht openen die pas kan afgesloten worden als de herstelling ook daadwerkelijk is gebeurt zoniet blijft deze open en geld de garantie.

772 (0), 18 jaar geleden

Hendri
Als je nog garantie hebt, breng de auto naar de dealer en laat hen maar gaan speuren waar het geluid vandaan komt.Anders laat je garage maar de techneuten van FORD Nederland maar inschakelen.

hendri.van.renswoude (0), 18 jaar geleden

Zo alweer een probleem opgelost, de klachten betreft vreemde geluiden bleek een defekt tussenas lager. Lager was nog ok maar zat los in huis. Aandrijfas RV is vervangen.

hendri.van.renswoude (0), 18 jaar geleden

Oja ook de veerpoot rubbers L + R vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.