Ford Galaxy: Waar haal ik spanning vandaan alleen bij ingeschakeld contact

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1999, Vermogen (kw): 107

Hallo, we hebben recent een Ford Galaxy gekocht en afgaand op de opgelopen parkeerschade door anderen van onze vorige auto wil ik er een dashcam inbouwen.
De dashcam dient ingeschakeld te worden bij ingeschakelde motor/contact, maar ik wil hem voor de parkeerschade ook laten opnemen met een los aangeschafte infraroodsensor.
Voor deze combinatie heb ik een continue spanning nodig (die is er via de verlichting in het dak) en een spanning die alleen aanwezig is bij ingeschakelde motor/contact. Deze kan ik niet vinden; de sigarettenaansteker heeft ook spanning bij uitgeschakeld contact en ik heb van de zekeringkast bij de bijrijdersstoel gemeten aan de stekker naar de radio, maar ook hier vind ik geen pin die alleen spanning heeft als het contact ingeschakeld is.
Wie weet waar je handig zo’n stroompunt vandaan kunt halen?

Murosic

Geplaatst door Murosic , lid sinds 10 maanden geleden

3 Reacties

ferdinand, 10 maanden geleden

Accu.
Ferry

Heino4267, 10 maanden geleden

Van de sigaretten aansteker: afhankelijk van jouw uitvoering kan je in je menu's instellen of de sigarettenaansteker permanente spanning met hebben, of alleen bij contact (en enkele minuten erna).
Bij mijn Mondeo kan je de zekering van de sigarettenaasteker op twee manieren plaatsen: de plaats bepaalt of de sigarettenaansteker permanent spanning heeft of alleen bij ingeschakeld contact. Zie deksel van de zekeringkast binnen.
Je kunt dit dus in alle gevallen zelf instellen.

Murosic, 10 maanden geleden

Wauw dat had ik nooit verwacht! Gaaf, ik ga het proberen en laat weten of het gelukt is, bedankt voor je reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.