Ford Focus: Waar zit de gaspedaalsensor?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 tddi

Uit reacties van de dealer en op deze site maak ik op dat de gaspedaalsensor van mijn Focus wel eens een storing zou kunnen geven. Omdat dit maar heel incidenteel is (alleen bij ritten van meer dan 500 km en slechts 3 x gebeurd in 2 jaar) twijfel ik nog over vervangen, misschien is er alleen wat vuil of maakt slecht contact. Kan ik dat zelf controleren? Waar zit dat ding? Snapt iemand waarom het zo weinig optreed en bij lange ritten, wat is er dan?

tinus11479

Geplaatst door tinus11479 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

buzzin (0), 17 jaar geleden

Algemene info, ik ken deze auto niet:
TPS (Trottle position sensor) zit in de meeste gevallen aan het eind van je gaskabel/gasklep. Hier zit aan de andere kant van het asje (kan verschillen) een sensortje.
Het gasklephuis schoonmaken wil wel eens helpen als de motor spontaan uit lijkt te vallen bij intrappen van koppeling (te traag met opvangen)
Overigens heb ik begrepen dat bij moderne auto het verstandig is om eerst de accuklemmen los te halen alvorens iets met deze sensor te doen, anders gaat ie opnieuw inleren (en weet niet of dat zo handig is, meestal niet)
Ik weet niet wat verder het probleem is, maar bij zulke lange ritten zou ik eerder denken aan ergens oververhitting.

Postie (0) PRO, 17 jaar geleden

Zit aan het gaspedaal zelf vast, pedaal compleet vervangen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.