Ford KA: Watermond

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: BAA, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 44

Bedankt voor de snelle reacties. Het gaat om de auto van mijn vrouw. Ze had hem opgehaald en kreeg dit te horen. Was niemand meer aanwezig die mij antwoord kon geven. Aangezien hier veel kennis en ik het niet op internet kon vinden dacht ik even hier vragen.

Systeem van de airco is inderdaad leeg. Wordt dus een dagje sleutelen. Kosten garage waren €400. Zelf tijd en een nieuwe condensor €51 plus wat onderdelen.

jan211

Geplaatst door jan211 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan211 (0), 8 jaar geleden

Hallo,

Onlangs is onze Ford Ka voor de APK geweest en is er naar voren gekomen dat de Watermond zijkant lekt. Kan iemand mij uitleggen wat dit is en waar dit zit? Heb geen flauw idee. Als ik dit zou laten repareren bij hun koste het €300.

Alvast bedankt voor al jullie antwoorden en adviezen.

Ooh de condensor van de airco was lek, kan je die zelf vervangen?


Groet Jan

kaleido 1 (1420) PRO, 8 jaar geleden

Watermond ?????
Condensor is een onderdeel van je airco systeem, hiervoor is enige kennis voor nodig om te vervangen.
Sleutelwerk is wel zelf te doen , mits er geen koudemiddel meer in het systeem zit , dit zal wel niet , systeem is meestal wel leeg gelopen met een defecte condensor.
De condensor zit voor de radiateur , en om deze te bereiken zal er het 1 en ander gedemonteerd moeten worden , bumper , radiateur en wat er nog meer in de weg zit.
Er dient netjes en schoon gewerkt te worden , droger/filter dient tevens vervangen te worden , nieuwe speciale o ringen plaatsen , dan het systeem laten afpersen , vacumeren en op juiste gewicht laten afvullen.

Siem Bijman (140) PRO, 8 jaar geleden

Kaleido heeft gelijk.

Maar als er bij de APK wordt gezegd dat de Watermond lek is,,dan vraag je toch wat ze daarmee bedoelen Jan, zeker als dat 300 euro kosten gaat.? Het is in elk geval geen bekende autoterm, maar zal wel de condensor mee bedoeld worden vermoed ik..

kaleido 1 (1420) PRO, 8 jaar geleden

Even aan het googelen geweest , watermond is een andere term voor waterslangaansluiting bv. op een plastic tuitje op het motorblok , dat is wat ze mij proberen wijs te maken.

Heino4267 (200), 8 jaar geleden

Maar even terzijde: blijkbaar (als ik het hierboven lees) ben je niet echt ervaren in auto's. Een nieuwe condensor erin sleutelen zal nog wel lukken (?). Maar het belangrijkste is dat alles er onbeschadigd en goed afsluitend weer in komt.
Zou je dit klusje wel zelf doen? Denk daar eerst voer na voordat het je nog méér geld kost (bv. per ongeluk radiateur lek "geraakt").

Nicotestit (0), 8 jaar geleden

Het verschil in kosten zit groten deels in het afvullen van de installatie denk ik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.