Ford Fusion: waterpomp lek

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

ik heb bij mijn ford fusion 1.6 16v de waterpomp lek auto heeft net 100000 km gelopen dus volgens mij hoeft er dan nog geen distributie riem op
Moet deze riem er wel af voor het vervangen waterpomp? kan iemand mij vertellen wat de beste werkwijze is en me tevens helpen aan de orginele oem nrs van de pomp?

luc60

Geplaatst door luc60 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Fusion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 9 jaar geleden

De waterpomp wordt niet door de distributieriem aangedreven.
OEM nummer is niet van belang; elke automaterialenzaak levert de juiste pomp via kenteken.

Ruud93 (0) PRO, 9 jaar geleden

JA, distributieriem moet eraf, spanner van de distributieriem zit op de waterpomp gemonteerd en loopt achter de distributieriem door. De waterpomp wordt inderdaad wel aangedreven door de multiriem. Zou de distributieriem altijd vervangen, je moet het immers toch loshalen. Let wel op dat je speciaal gereedschap nodig hebt voor de timing van de distributieriem omdat de krukas en nokkenas poelie zonder spie is.

Postie (0) PRO, 9 jaar geleden

Nee de distributie hoeft er niet af, alleen een deels los. Maar de riem is wel aan vervanging toe hoor. Het is 160000 km of 8 jaar. Zou hem wel meenemen in de reparatie.

luc60 (0), 9 jaar geleden

ik heb de pomp maar even laten vervangen, weinig zin om eenmalig speciaal gereedschap aan te schaffen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Fusion of stel zelf een nieuwe vraag.