Ford Mondeo: Welke Relais

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1800

Heb een ander dieselpomp gemonteert. Deze van een wagen met een contaksleutel met rood puntje, naar een ander type. Aansluitingen van kabelboom naar pomp zijn een beetje anders.Nu heb ik een kortsluiting gemaakt, één zekering was door gebrand (25 Amp.), in de zekeringskast bij motor.De wagen doet nu alles, draait goed en valt stil na uit trekken van contaksleutel (dit was het probleem). Doch kan hem nu niet starten met sleutel, lampjes branden, maar geef geen klik.Kan er een relais stuk zijn, zoja?,, welke??. hopelijk iemand goede raad.Dank je. Groetjes, Mo

Betondarm

Geplaatst door Betondarm (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

Gaat dat ledje bij je klok knipperen?zo ja dan je wordt startblokkeerring niet vrijgegeven omdat de computer die gecodeerde klep op de pomp niet ziet zitten. (want die heb je dus weggelaten)

Suc6

Betondarm (0), 13 jaar geleden

Hallo Marcus.Bedankt voor je reactie!!. Ja inderdaad ledje knippert. Heb als noodoplossing een kabel geleid van contakt naar starter.Mag ik je vragen wat ik nu moet doen?? moet ie terug aan de compioeter in de garage?? of kan ik dit zelf resetten door mijn boord compieuter een tijdje uit te trekken??....PS.. je heb me indertijd ook raad gegeven om dat mijn wagen toen niet stil viel na uit zetten van contakt.Graag nog een antwoordtje. Dank U

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

Als je nu weer een pomp hebt met een electronische stopklep dan moet je naar de dealer om het PATS te initialiseren.

Als je geen elec.klep hebt dan gaat het niet en moet je wat anders verzinnen. misschien vanaf het contactslot een draad met een arbeidsrelais eraan om de startmotor te voeden, dat lijkt mij dan het makkelijkste en goedkoopste.

Suc6

Betondarm (0), 13 jaar geleden

Dag Marcus, ik heb nu een diesel pomp gemonteert van een wagen zonder rood puntje op contakt sleutel.Je weet wel over welke dieselpomp ik het heb.Heb inmiddels een kabel getrokken van kontakt naar starter.Motor doet alles wat hij moet doen.Ik moet zeggen "je kent echt je vak". Oprechte dank.

Betondarm (0), 13 jaar geleden

Markus, nog een vraagje.Ik heb de dieselpomp nu gemonteert, ook distributieriem geplaatst.Ik vind dat de motor nu harder klopt (dieselgeluid), vroeger draaide ie zachter. Staat hij dan niet goed op punt??.Dank je.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.