Ford Focus: Wiellager maakt lawaai

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 Zetec SE

Hallo allemaal,

Mijn wiellager rechtsvoor maakt heel veel herrie.
Is dit wiellager zelf te vervangen zonder speciaal ford gereedschap? (ik heb wel toegang tot een pers)
Anders dacht ik 2e hands de totale set (waar het lager in zit, ik weet de benaming niet) aan te schaffen. Nu begrijp ik alleen dat er speciaal gereedschap nodig is om de aandrijfas te monteren in het lager?

Klopt dit of kan je de aandrijfas gewoon in het lager steken en met de moer aandraaien?

Als er speciaal gereedschap nodig is, waar zal ik dit kunnen kopen?


Alsvast hartelijk bedankt voor jullie reacties!


Martijn Vermeij

mvermeij

Geplaatst door mvermeij (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

in principe heb je geen speciaal gereedschap nodig,als eerste centrale moer losmaken als hij op de grond staat kun je met sleutel en lange pijp veel kracht zetten als je dit als laatste doet kun je je naaf niet tegenhouden,dan remklauw losmaken en aan de kant hangen dan stuurkogel eruit pakken moertje bovenop los (met staalborstel effe draad schoon maken)en op de zijkant huis slaan valt ie er zo uit,nooit bovenop de draad slaan dan onderste fuse kogel los maken idem dito moer los maken dan pijp over je draadgarm zetten erop hangen en op zijkant huis slaan schiet ie er zo uit dan hoop ik voor jou dat je zo je aandrijfas eruit kunt duwen deze kunnen echter gruwelijk vast zitten,maar dat zie je dan wel,je kunt ook als je de cenrale moet los hebt even met hamer en stuk ijzer de as proberen wat naar binnen te slaan stukje maar is voldoende,dan maak je boven de schotel los van je schokbreker en pak je zo heel je veerpoot eronderuit,dan naaf eruit persen circlip verwijderen lager eruit persen ,nieuw lager erin persen cirlip aanbrengen naaf ein persen dan alles monteren en als laatste centrale moer goed vastzetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.