Ford Focus: zekering centrale deurvergrendeling

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: HHDA, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 66

Beste "problem-solver's" :-)

Ik heb een probleempje met de cv van m'n Ford Focus Clipper 1.6TDCI 90pk uit 2010. Ik heb deze een jaar geleden gekocht van mensen die we kennen. Zij hebben me toen gezegd dat om het half jaar ongeveer de zekering van de cv (passagierszijde) doorbrandt en je deze dient te vervangen. Zij hadden dit ook al met de dealer opgenomen, maar geen oplossing gevonden. Ik heb dit het afgelopen jaar enkele keren aan de hand gehad en altijd de zekering vervangen en dan werkte de cv weer voor een tijdje.

Vandaag doe ik m'n auto open en constateer ik hetzelfde probleem. Ik vervang de zekering (ben ondertussen hier een expert in geworden) en test of het werkt. De zekering brandt opnieuw door, en opnieuw... Je kan de deuren enkel nog manueel vergrendelen van binnenuit en dan de bestuurdersdeur met de sleutel... De cv is helemaal dood... Als ik echter op de toetsen van de afstandbediening druk, gaan de richtingaanwijzers nog.

Ik lees heel wat fora over oudere modellen die problemen hebben met de cv, maar niet de MK2. Heeft er iemand een gedacht wat er stuk zou zijn? Want elektronica kan soms een warboeltje zijn...

Alvast 'ne dikke merci! :-)

gonka

Geplaatst door gonka (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

voyager (0), 7 jaar geleden

Zal het beste zijn om vooral als het een af fabriek cv is naar de dealer te gaan om aldaar uit te laten lezen.Dealer kan dieper in het systeem kijken.Mogelijk komt de oorzaak naar voren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.