Honda Accord: Accu steeds weer leeg

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 automaat

De accu van mijn Accord loopt -sinds ongeveer een jaar- steeds weer leeg na een x aantal dagen stilstand.
De volgende zaken zijn al gecheckt/vervangen:

- Lekstroom zoeken met Amperemeter, ca 0,9A bij alle verbruikers uit(geschakeld), vervolgens zekeringen om en om losgehaald tot de Amperemeter rond de 0,08A aangaf. Centrale vergrendeling en parkeersensoren achter zouden de oorzaak zijn. Deze zijn vervolgens losgekoppeld, resultaat na een een goede 2 weken (auto regelmatig gebruikt) accu leeg.
- Vervolgens verder zoeken, onderbreking gemaakt in achteraf ingebouwde DAB+ ontvanger (EZI-DAB van Alpine met Pioneer passieve DAB antenne), resultaat na goede week.. accu leeg.
- Dynamo uitgebouwd, op de testbank, dynamo ok.
- Centrale vergrendeling in linkerdeur losgekoppeld... accu wederom leeg.
- Dynamo vervangen door splinternieuw exemplaar...acuu leeg.

Lekstroom wordt nu niet meer gemeten (< 0,1A) maar de accu blijft steeds weer na een aantal dagen (kan 2 zijn maar ook 5) leeglopen.
Wat opvalt is dat de centrale vergrendeling als je de deur NIET opent maar wel ontgrendeld via de AB, na een aantal seconden (20?) de vergrendeling er weer op gooit.

Het betreft overigens een Accord 2.4i Vtec Executive automaat FULL options (Elektrische stoelen, Xenon, Schuifdak, Stoelverwarming, ACC (Adaptieve Cruise Control), Premium Sound Systeem met navigatie.

Iemand een idee waar we het moeten zoeken??

Honda24

Geplaatst door Honda24 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

limbra (600), 9 jaar geleden

Aangezien de accu constant leeg getrokken werd door de lekstroom (sinds een jaar) vermoed ik dat de accu kapot is .


succes .

Honda24 (0), 9 jaar geleden

Al 5-6 nieuwe accu's gehad.... dus dat is het ook niet.

jan5047 (0) PRO, 9 jaar geleden

Als er geen lekstroom is en de accu is goed zal de accu niet leeg lopen, dus iets klopt hier niet

Pivavar (50), 9 jaar geleden

Dat de portieren weer vergrendelen is heel normaal, de auto gaat er van uit dat je per ongeluk de sleutel het ingedrukt. Er volgt geen actie (deur wordt niet geopend), dus auto vergrendelt zich weer. Is de meest recente software geladen en zit er een af-fabriek bluetooth systeem in?

Honda24 (0), 9 jaar geleden

Ja, zéér recentelijk sotware geupdate bij de Honda dealer.
Af fabriek bluetooth aanwezig, dat klopt.

check

Beste antwoord, geplaatst door Pivavar (50), 9 jaar geleden

De bluetooth blijft nog een paar minuten actief als het contact wordt uitgezet. Dit om een lopend telefoongesprek af te kunnen ronden via de carkit. Dus je zult zeker een minuut of 2 nog een behoorlijke reststroom meten. Als je op een gegeven moment nauwelijks nog reststroom meet, de accu is goed en toch is de accu leeg na een paar dagen zonder dat er iets met de auto is gebeurt, lijkt het mij dat de auto zelf besluit weer iets aan te sturen? En dat zou dan de bluetooth-module kunnen zijn. Je kunt de amperemeter aangesloten laten en dan geregeld kijken of er niet ineens toch weer een lekstroom is.

Honda24 (0), 9 jaar geleden

Zijn er amperemeters die -als je ze bijv 24 uur aan laat staan, een geheugen hebben wanneer er een stroom werd gemeten en hoe groot?

Hoorde al eerder van iemand dat "de auto" inderdaad zelf "denkt" dat er iets is en een systeem activeert; bijv door interferentie van wifi signalen van routers die niet helemaal volgens de spec's zijn.
Dat bijv de centrale vergrendeling reageert op een storend signaal en actief blijft omdat ie denkt dat er een opdracht komt om bijv de portieren te ontgrendelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.