Honda Accord 1999: AG DGI installatie stottert

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Mijn Accord rijdt prima op benzine. Zelfs na 300.000 KM.Rijden op gas gaat echter in 60 procent van de ritten stotterend. Mijn vraag aan jullie is: waarom?

Er zit sinds 0 KM een Teleflex/AG DGI gasinstallatie met 62L ringtank in. Het stotteren van de auto op gas is ongeveer bij 220.000 KM ontstaan. Hij stottert bij vaste snelheden. Namelijk 105 KM/u in zijn 5 en sinds een half jaar ook bij 125 KM/u in zijn 5. Ga ik iets boven of onder deze snelheden zitten dan is het nagenoeg weg. Althans, het is dan heel licht op de achtergrond aanwezig.

Het voelt alsof de motor bij de genoemde snelheden te weinig brandstof krijgt. Alsof je heel snel het gaspedaal op en neer haalt. De auto schudt dan ook voelbaar heen en weer. Als ik een helling op of afrijdt, dan ligt het stotteren weer bij een andere snelheid. Ik voel dat het aan de stand van mijn gaspedaal ligt. Mijn voet staat dan op dezelfde positie op het pedaal. Ik rijd door het stotteren regelmatig op benzine. Goed voor de motor, maar minder goed voor mijn portomonnee.

Ik ben 3 keer bij een LPG AG specialist in Helvoirt geweest. Hij heeft achtereenvolgens het volgende uitgevoerd:
1. De injector (AG DGI 500.009) gereviseerd (nieuw rubber o-ring).
2. De bougies zijn afgesteld voor gas.
3. De verdamper is gereviseerd (nieuw membraam).

Alle keren draaide auto stationair goed en waren de uitleeswaardes prima. De specialist heeft het probleem niet opgelost en kan geen verklaring vinden. Hij heeft geadviseerd om langs te komen wanneer het probleem zich voordoet. Echter is niet veel open, heb ik niet altijd het probleem, ben ik niet altijd in de buurt, moet je daar heel lang wachten, en heb ik gemerkt dat na stilstand en herstarten het probleem opeens weg is. Iedereen prijst hem om zijn kunde, maar dit belangrijke probleem heeft hij niet weten op te lossen en telkens betaal ik het volle pond. Ik heb dan ook geen zin om terug te gaan.

Ik kan er geen peil op trekken. Het gebeurt zowel vochtig, droog, warm en koud weer. Het kan op de heen en terugweg zijn, alleen de heen en alleen de terugweg.

Ik heb me vaak afgevraagd wat de oorzaak is. Nu kwam ik bij een gasinstallateur. Hij legt uitsluitend gasinstallaties aan en heeft geen verstand van AG installaties. Hij denkt dat de gasdruksensor aan vervanging toe is. Geoxideerd, of de contactpunten mogelijk wat los zei hij. Hij wees mij dit onderdeel. Deze is inderdaad verbonden met de AG DGI computer. Deze gasdruksensor is van het merk Bosch en bevat modelnummer 0 280 122 014. Het kost maar een paar tientjes.

Wat denken jullie? Wat is jullie advies?

Ikzelf vind het wel eigenaardig dat het precies bij de snelheden 100 en 120 KM/u ligt. Het verbaast me niets als het binnenkort bij 135 KM/u zich voordoet.

Bijgaand wat afbeeldingen. Overigens heb ik een kopie van de Teleflex website gemaakt toen AG ophield met bestaan. Ik heb tal van programma's, handleidingen, reserve-onderdeellijsten, erg handig als naslag.

MindfluX

Geplaatst door MindfluX (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1820) PRO, 9 jaar geleden

Hoe staat het met je klepspeling ?

MindfluX (0), 9 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Hoe staat het met je klepspeling?[/quote]
Er is nog voldoende klepspeling. Dat zei de Honda monteur bij de laatste beurt, 15.000 KM geleden.

De kleppen moeten nu dus hoognodig worden bijgesteld. Overigens rijd ik met de auto voor helft op benzine. Het bijstellen van de kleppen heeft in het verleden nooit het euvel verholpen.

Nog een paar toevoegingen:
- Het schakelen van benzine naar gas en andersom lost het probleem niet op.
- Het stotteren/schudden doet zich ofwel meteen voor na het wegrijden of niet.
- Het komt weleens voor dat als ik even op een parkeerplaats stop en tien minuten later weer wegrijdt het probleem opeens weg is, en dan ook gedurende de rest van de rit (bijvoorbeeld ook 150 KM lang).
- Ik weet het niet 100% zeker, maar ik heb het idee dat de auto minder vaak stottert bij een volle gastank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.