Honda Accord: Tik na aanslaan koelventilator

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Als motor warm is dan is er op de achtergrond een tik/ratel te horen. Als de ventilator aanslaat is het geluid zo erg dat het links buiten de auto te horen is. Motor op contact gezet met warme motor zodat ventilator aanslaat dan hoor je alleen het gezoem van de ventilatoren. Als ik de airco aan of uit zet maakt geen verschil. Zodra de motor gestart wordt is het geluid ( misschien ook wel te omschrijven als een tikkend membraan ) na aanslaan van de ventilatoren weer goed te horen. Komt van de linker kant van de motor ( niet de kant van de distrubutie ketting dus) lijkt ter hoogte van de boven kant te zitten. Zodra de ventilator afslaat is het geluid op de achtergrond aanwezig maar lijkt normaal. Ik snap dat het lastig is maar het geluid is hinderlijk aanwezig.

marc8

Geplaatst door marc8 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (2185) PRO, 9 jaar geleden

Heb je al eens gekeken met de motorkap open en dan geprobeerd het te traceren ?

Hans4040 (390) PRO, 9 jaar geleden

Ja...doe de motorkap eens open en leg je oor te luisteren......

marc8 (0), 9 jaar geleden

Had motorkap gisteren wel geopend en kan daarom zeggen dat het aan de linkerkant van de motor komt. Daar zit ( wat lijkt) op thermostaathuis maar kan dat niet met zekerheid zeggen. De 2 kachelslangen lopen daar in en uit. Oor op de motor gelegd aan de linker kant ( dus niet de distributieketting kant) en dat klinkt goed. Geen verandering bij inschakelen ventilator. Nogmaals het geluid kan ik het beste omschrijven als een tikkend membraan. Het rare is dat geluid links voor van buiten ook erg goed te horen is. Ik hoop dat ik het duidelijk genoeg heb omschreven. Bedankt zover. Gr. Marc

kaleido 1 (2185) PRO, 9 jaar geleden

We praten over links / bestuurderszijde en rechts / passagierszijde ?
Er zit een zwarte pot met een regelklepje er op , aktief koolstoffilter , rechts / passagierskant , voor jou waarschijnlijk links , met 2 zwarte slangetjes er aan , dit klepje wil wel eens tikken.

marc8 (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Het gaat om de bestuurders kant. Het geluid is er alleen bij stationair draaien en dan tijdens het draaien van de koelventilatoren.

Ralf_Jensen (0) PRO, 9 jaar geleden

Foto plaatsen.

marc8 (0), 9 jaar geleden

Zit in deze hoek.

kaleido 1 (2185) PRO, 9 jaar geleden

Tja , mooi hoekje , als je eens met je hand gaat voelen op de diverse componenten , moet je het ook kunnen vinden , tik is vermoedelijk ook te voelen in het component wat het veroorzaakt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.