Honda Cr-V: Airco soms wel, soms niet

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine

Deze Honda heeft een wat vreemde klacht met de airco. Vrijdagmorgen werkte de airco en even later weer niet. We hebben even snel gekeken maar systeem is goed gevuld, alleen de pomp doet het niet.

Vanmorgen een bericht dat de airco het gisteren wel weer even deed, maar in de middag weer niet.

Ik lees verhalen dat de airco compressor intern slijtage heeft en die slijtagedeeltjes door het hele systeem verspreid en daardoor de compressor plotseling blokkeert.

Alleen de compresor vervangen en het systeem spoelen zou niet voldoende zijn om alle slijtagedeeltjes te verwijderen. Gevolg is dat dit probleem weer terug komt.

Auto komt morgen voor verder onderzoek. Iemand misschien bekent of dit verschijnsel hier ook van toepassing kan zijn?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda CR-V? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

arjenhofstra (0) PRO, 7 jaar geleden

Heeft het systeem een magneetkoppeling of een regelventiel? Een defecte compressor zou kunnen, maar dan denk ik niet dat de airco af en toe nog wel kan werken.
Je kunt eventueel zelf de compressor even bekrachtigen om te kijken of deze dan werkt. En de aansturing meten wanneer systeem uitvalt.

Siem Bijman (140) PRO, 7 jaar geleden

Dankje Arjen,

deze heeft een magneetkoppeling.
Auto is van de week langs geweest en de airco deed het toen gewoon. Vermoeden is dat de magneetkoppeling door roestvorming de pomp niet goed heeft mee kunnen nemen.

Voorlopig is dit probleem dus opgelost.

Siem Bijman (140) PRO, 7 jaar geleden

Na een paar weken opnieuw zelfde probleem en nu de magneetkoppeling incl spoel vervangen. Rijdt al weer een tijdje zonder probleem nu.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda CR-V of stel zelf een nieuwe vraag.