Honda Civic: civic 1.5l stationair erg laag als moter warm is

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: D15b7

Hallo,

Ik heb een probleempje wat ik ooit een keer eerder heb gehad maar uit zichzelf weer verdween, maar nu heb ik het probleem terug en verdwijnt niet.

Het is als volgt, als mijn moter warm is gereden en ik dan gas geef en dan los laat dan zakt het toerental erg laag waardoor de auto bijna afslaat, en na 10 seconden klimmen de toeren weer langzaam iets omhoog, hij slaat niet af maar komt wel erg in de buurt want de lampen dimmen als de toeren zakt.

Ik heb zelf een nieuwe brandstof filter geplaatst, en ik heb gister de stationair luchtklep die aan de inlaatspruitstuk zit al eraf gehaald en schoongespoten zover ik kon aan de binnekant met remmenreiniger, maar het probleem is nog niet weg. Zou het eventueel hier aan kunnen liggen of moet ik het probleem ergens anders zoeken?

alvast bedankt.

phusio12121

Geplaatst door phusio12121 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

phusio12121 (0), 13 jaar geleden

Nou, het is al opgelost. Ik heb wat op internet zitten neuzen. Wat heel veel mensen adviseren is dus de throttlebody (gasklep) van binnen te reinigen met carbcleaner/intakecleaner(carburateur reiniger).

Even de motor laten warm draaien, uitgezet, lucht filter slang eraf gehaald, direct in de intake gespoten, gas hendel opengehouden ,nog wat reiniger naar binnen gespoten en daana met een keukenrol schoonvegen. Er kwam bij mij een hoop zwarte smeer uit. Nu alles weer schoon is heb ik alles weer gemonteerd en gestart en effe gereden en het toerental zakt niet meer naar beneden als de motor warm is!!

Ik heb het zoals in dit filmpje gedaan:

[yt]http://www.youtube.com/watch?v=41yFXjibt...[/yt]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.