Honda Civic 2000: druk opbouw koelsysteem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 8855, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 85

ik heb een honda civic van 6apr 2000. laats liet de moter temp. hoog op richting het rood toen ik stil stond. dus heb ik even gekeken en het water bijgevuld. want het beestje had schijnbaar dorst.

2 dagen later weer het zelfde probleem. toen maar even op onderzoek gegaan. klem kapot op de slang onder aan de radiateur. klem vervangen en alles weer gevuld met water. wagen lekker warm laten lopen en 3000 rpm laten draaien voor 5 min. geem problemen meer gevonden.

ik sta voor een raadsel.
van morgen naar het werk gereden. en s'avond toen ik weer naar huis wilde gaan. heb ik dus eerst even onder de motorkap gekeken. en de dop van de radiateur open gemaakt. en er kwam lucht uit ( net of je een fles cola open draait ). en het expansievat zit weer vol.

na veel zoek en speurwerk.
1. geen lekkage kunnen vinden.
2. expansievat overvol.
3. Radiateur leeg

mijn eigen conclusie is dat ik een verstopping heb en dat er druk word opgebouwd. nu heb ik in alle slangen geknepen waar ik aan kon komen. en ik kan boven in de Radiateur zien dat het water beweegt. met draaiende moter. en ook als de moter uit staat.

het enige waar ik nog aan kan denken is dat ik een lekt heb in het moterblok zelf.

playfear

Geplaatst door playfear , lid sinds 5 maanden geleden

2 Reacties

Siem Bijman PRO, 5 maanden geleden

In het ergste geval kan het zijn dat je koppakking lek is, misschien door die slangklem die stuk was.
Het feit dat er sávonds na een hele dag stilstaan nog zoveel druk in het systeem zit duidt daar op.

Doet de radiateurfan het?
Opent je thermostaat. (Worden beide slangen goed warm?)

playfear, 5 maanden geleden

de radiateurfan werkt na behoren. en de thermostaat is nog niet zo heel erg oud. de verwarming binnen werkt ook gewoon goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.