Honda Civic 1997: Ratelend/schrapend geluid

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D14A4

Sinds een paar weken komt hoor ik een schrapend geluid vanuit de voorkant van de auto. Ik heb een video geupload waarin het te horen is. https://youtu.be/NYLvI49BBXo

Het geluid is er alleen als de motor warm is na ongeveer 10min. rijden en alleen rond bepaalde toeren (~1500, ~2200 en ~3000 rpm), als ik rustig rij tussen een van die getallen in hoor ik niks.

Ik heb de auto 2 maanden geleden gekocht als eerste project auto, dus probeer zelf ook zo veel mogelijk onderhoud te doen, vlak voor dit geluid ontstond heb ik de olie ververst, en er 10w40 in gedaan met een k&n oliefilter, los van dat het misschien het verkeerde filter weet ik niet of het daar iets mee te maken kan hebben.
Er zit een nieuw spruitstuk aan het blok, wat ook te horen is, maar het schrapende geluid was er al voordat die erop zat.

Edit: Ik heb ook per ongeluk te veel olie toegevoegd (~5cm boven het tweede puntje op de peilstok) en daar ongeveer nog ~100 km verspreid over een aantal dagen mee gereden voordat ik alle olie heb ververst, tijdens het rijden merkte ik niks, had ook niet meteen door dat er te veel in zat.

Ik ga binnenkort proberen de precieze locatie van het geluid te vinden.

JBouw

Geplaatst door JBouw (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (945) PRO, 2 jaar geleden

Ik denk dat er een hitte schild resoneert of dat je katalisatorelement er los in ligt .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.