Honda Civic: Electrische ramen voor doen het (beide tegelijk) regelmatig niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4i

hallo, mijn civic heeft electrische ramen voorin. Nu weet ik dat dit een zwak punt is van de Civic. Het linkerraam binnenwerk enz. is dan ook vervangen in 2008, ruim 300 euro kostte dat.

Nu is er denk ik een ander probleem, want soms (maar recentelijk steeds vaker) doen BEIDE ramen het niet. Echter het kan zo maar zijn dat ze het over 10 minuten wel weer doen. Ik las in mijn instructieboekje dat er niet alleen zekeringen zijn voor elk raam apart, maar dat er ook een relais voor de electrische ramen is.

Zou dat niet de boosdoener kunnen zijn? Ik vind met google vrijwel geen hits hierop, dus lijkt me niet vaak voor te komen. Overigens, als ik een van de 2 schakelaars aanzet hoor ik geen enkel geluid, vandaar mijn idee van het relais..

Alvast hartelijk dank voor suggesties.

andrew392

Geplaatst door andrew392 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

andrew392 (0), 12 jaar geleden

inmiddels Honda garage telefonisch geraadpleegd, zij zeggen dat de electronica achter/bij/in de schakelaar in de linkerdeur zit en dat die waarschijnlijk kapot is. Maar als ik dat laat verhelpen en het is niet de oorzaak? Kost zoiets veel? Ik bel sowieso Honda, maar hou me aanbevolen voor alternatieve oplossingen.

Pivavar (50), 12 jaar geleden

Meten is weten. Maar dan moet het defect op dat moment wel optreden, want anders meet je ok. En je moet de fabriek in Swindon UK bellen, daar is ie gemaakt. Heb je weer een mazzeltje, of is je Japans beter?

andrew392 (0), 12 jaar geleden

[quote=Pivavar]Meten is weten. Maar dan moet het defect op dat moment wel optreden, want anders meet je ok. En je moet de fabriek in Swindon UK bellen, daar is ie gemaakt. Heb je weer een mazzeltje, of is je Japans beter?[/quote]
Werd van kastje naar de muur, naar uiteindelijk de lokale dealer doorverwezen.
Maar via een kennis het probleem gevonden en gefixed!

1. doormeten schakelaar linker voorportier. was ok
2. doormeten de power control unit linker voorportier. was ok
3. stroom gezet via accu buitenom op de motor. was ok
4. conclusie: kreeg geen stroom
5. oorzaak gevonden: op het andere relais (helemaal niet in portier) achter het opbergvakje links naast stuur (bij zekeringkast) bleek corrossie te zitten.

Dit alles mede dankzij het online beschikbare schema. Complete onderhouds PDF van pakweg 1350 pagina's is gratis te downloaden bij Honda, hulde!

Schoonmaken bleek afdoende, beide ramen doen het weer als een zonnetje!

marcelw7083 (0), 10 jaar geleden

heb je voor mij dat linkje waar ik die pdf kan vinden of kan je dit mailen naar skunk1970@hotmail.com ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.