Honda ACCORD TOURER: Electronica probleem knipperlicht/ruitenwisser achter

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K20Z2, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 114

Ik ben sinds kort in het bezit van een Honda Accord Tourer uit 2007. Hele fijne auto, maar ik heb er nog een paar kleine issues mee.

Het knipperlicht rechtsachter doet het af en toe wel, af en toe niet (meestal niet). Als het niet werkt, knipperen de overige lampjes (linksvoor en links spiegel) een stuk sneller. Dat verwacht ik ook als een lampje stuk is, door veranderende seriele weerstand. Verder doet de ruitenwisser achter het ook af en toe wel, af en toe niet. Hetzelfde geldt voor het achterlicht linksachter.

Ik geloof er eigenlijk niet in dat dit toeval is, ik vermoed dat dit met elkaar te maken heeft. Wellicht ergens een connector die niet 100% in orde is en waar meerdere verbruikers op aangesloten zitten. Ik heb alle stekkers voor onder het stuur aangeduwd en een beetje tegen alle kabels aan zitten trekken en duwen die ik kon zien. Echter geen dader kunnen vinden helaas. Ook heb ik aan de achterkant aan wat kabels en stekkertjes zitten trekken en duwen. Ik heb ze vast niet allemaal gehad, maar in ieder geval de connectors van de lampjes en de ruitenwisser lijken ongevoelig voor beweging. Het lampje van het knipperlicht lijkt in orde. Kan ook niet anders, want op sommige momenten werkt hij gewoon.

Ik ben momenteel even door ideeen heen om achter de oorzaak te komen. Ik ben langs de Honda dealer gegaan, maar daar hebben ze pas over 2 weken tijd om ernaar te kijken. Daarbij is hun uurtarief dermate hoog dat ik bang ben dat het erg duur zal uitpakken. Daarentegen hebben ze natuurlijk wel veel kennis over deze Accord, dus wellicht kunnen ze heel gericht zoeken.

Ik plaats dit hier op het forum om in de tussentijd ideeen op te doen en het wellicht met hulp van forumleden op te lossen. Als iemand goede ideeen heeft of dingen die ik kan uitproberen hoor ik het heel graag! Alvast dank!

Rob Ebeling

Geplaatst door Rob Ebeling (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Rob Ebeling (0), 6 jaar geleden

Ik heb de oorzaak uiteindelijk gevonden!

In de kofferbak rechts (in de hoek waar de achterbumper vast zit aan het chassis) zit onder de bekleding een stekker, ongeveer 20 polig. Hieraan zit o.a. de richtingaanwijzers maar ook de ruitenwisser achter, en waarschijnlijk nog meer electronica die zich in de achterkant van de auto bevindt. Toen ik aan deze stekker rommelde begon de ruitenwisser ineens te bewegen. Ook doet mijn richtingaanwijzer het nu weer goed. Ik moet de stekker nog een keer of reviseren of vervangen, want nu is het een tijdelijke oplossing dat ik door wat rommelen alle functionaliteit heb teruggekregen. Maar belangrijkste is dat de oorzaak gevonden is!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.