Honda Civic: honda civic aerodeck 1.5 vtec-e houdt in bij 100km/u

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 vtec-e

Wanneer ik met mijn aerodeck rond de 100 - 110 rijd verliest hij soms wat vermogen en dan reageert hij in een bepaald gebied ook even niet op het gaspedaal, als ik het gaspedaal helemaal in trap klimt ie weer, doe ik niks dan begint ie na een tijdje weer ineens te trekken.
Verder heb ik geen problemen op andere snelheden, maar als ik 100 rij dan daalt ie ineens naar 92 en dan is het gevoel met de motor weg.

iemand ervaring of een idee?

guust1

Geplaatst door guust1 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Pivavar (50), 14 jaar geleden

Welkom in de wereld van VTEC-E..... Dat is precies het punt waar van een zuinige 12-klepper naar een meer vermogende 16-klepper geschakeld wordt. Gebruik de zoekfuntie maar eens, is al vaker aan bod gekomen. Niets aan de hand dus.

guust1 (0), 14 jaar geleden

Hoi, dat had ik inderdaad al gelezen, maar ik begreep dat de meeste mensen dan een schok ondervonden (duwtje zeg maar), ik raak juist vermogen kwijt en kan niet meer 10 km klimmen in snelheid, pas als ik het gaspedaal meer intrap dan pakt hij hem weer.
Vervolgens zak je weer naar 100 en dan begint het weer opnieuw na een tijdje.

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

controleer de snelheids sensor op de bak eens
kan zijn dat er een slechte verbinding zit in de stekker
ook wil de vtec klep wel blijven hangen door vervuiling

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.